Catalunya Diari

Vashti Bunyan, Xoel López, Gualberto, Afrodyssey Orchestra i Sonido Gallo Negro, al MUD'15

Vashti Bunyan, Xoel López, Gualberto, Afrodyssey Orchestra i Sonido Gallo Negro, al MUD'15| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

 

Lleida acollirà del 12 al 15 de març la novena edició del MUD, Festival Músiques Disperses, el festival pioner de neo-folk a l’Estat espanyol, amb un format petit-mitjà, que es sent còmode en aquest lloc, lluny de les pirotècnies de mercat, buscant l’essència, la proximitat i, sobretot, l’autenticitat. 

  

Una cita amb gran pes dins del mapa de festivals del gènere a nivell nacional i internacional, i un festival que tracta el folk amb una sensibilitat especial, fet que el fa únic a nivell estilístic. 

  

 

  

En aquesta edició de luxe es dóna l’oportunitat de poder veure artistes de gran renom internacional que costen de veure al nostre país. La meitat dels artistes participants al MUD no han donat mai concerts a Espanya amb anterioritat i en molts casos, ni tant sols a Europa.

  

 

  

Tots els concerts d’aquesta edició es podran gaudir al Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida. La nit inaugural del dijous 12 de març anirà de la mà del directe de Xoel López, un dels millors cantautors espanyols, que interpretarà temes del seu pròxim disc, juntament amb el seu repertori anterior. 

  

 

  

  

La nit de divendres 13 de març arrencarà amb Gualberto, guitarrista dels pioners del rock andalús Smash a principis dels 70, que oferirà una personal fusió de flamenc i música tradicional índia, ell a càrrec del sitar i Ricardo Miño a la guitarra flamenca. La nit la tancarà la cantautora britànica Vashti Bunyan, llegenda britànica que torna amb el seu tercer disc 'Heartleap', un àlbum amb el seu segell inconfusible. Música fràgil com el cristall i alhora poderosa com l’acer. Un regal que es resisteix a qualsevol etiqueta.

  

 

  

Els multi-instrumentistes grecs Afrodyssey Orchestra actuaran el dissabte 14 de març al Cafè del Teatre oferint el seu repertori amb influències del jazz, funk, psicodèlia, música de ball tradicional i percussió de l’Oest Africà i, evidentment, el folklore grec.

  

 

  

Els encarregats de cloure la novena edició del festival el diumenge 15 de març seran Sonido Gallo Negro, vinguts expressament des de Mèxic per al seu primer i únic concert a tot l’Estat espanyol. La nova sensació de l’underground llatí rescata la cúmbia peruana tot integrant boogaloo, surf, cúmbia amazònica i altres estils, amb una actitud més propera a la sonoritat rock sense perdre l’essència de la cúmbia original.

  

 

  

Un festival amb molta personalitat

  

L’atractiu del Festival Músiques Disperses de Lleida no recau en els noms dels artistes, sinó en la seva personalitat, el seu atreviment i el seu afany per aportar diferències. I és que el MUD observa el folk i la seva evolució amb un profund respecte per les arrels, però mirant sempre al present i al futur, per oferir una visió general actualitzada de l’estat de la música folk dels nostres temps.

  

 

  

Durant les anteriors vuit edicions han passat ja pel MUD estrelles internacionals com Omar Souleyman, Fairport Convention, Magna Carta, Elliott Murphy o Robin Williamson, així com també importants noms de circuits més underground com poden ser Circulus, In Gowan Ring, Lisa o Piu i Stille Volk. Entre els noms d’artistes de l’Estat espanyol que han actuat al MUD destaquen Manel, Sílvia Pérez Cruz, Maïa Vidal, Alondra Bentley, Anni B. Sweet, Corizonas, entre d’altres. 

  

 

  

Programació MUD'15

  

Tots els concerts tindran lloc al Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida.

  

 

  

Xoel López

  

Dijous, dia 12 de març a les 22.00 hores.

  

Entrada 12 euros | Reduïda 10 euros

  

 

  

Gualberto + Vashti Bunyan

  

Divendres, 13 de març a les 22.00 hores

  

Entrada 20 euros | Reduïda 15 euros

  

 

  

Afrodyssey Orchestra

  

Dissabte, dia 14 de març a les 22.30 hores.

  

Entrada 10 euros | Reduïda 8 euros

  

 

  

Sonido Gallo Negro

  

Diumenge, dia 15 de març a les 20.00 hores.

  

Entrada 10 euros | Reduïda 8 euros

  

 

  

L'organització ha posat a la venda un abonament de 30 euros per a tots els dies, que es pot adquirir exclusivament a Codetickets.

Comentaris

envia el comentari