Catalunya Diari

La Seu Vella es converteix en el millor 'tablao' flamenc en la gravació d'un vídeo promocional

L'espectacle tindrà lloc el pròxim 17 de novembre

La Seu Vella de Lleida és imparable. La seva bellesa i la història que guarda en cadascun dels seus racons, es converteixen en uns atractius impossibles d'evitar. Per a fer més palesa la importància d'aquest monument tan representatiu pels lleidatans, de tant en tant acull espectacles o esdeveniments culturals que fan que augmenti la seva visibilitat al món. Un exemple ha estat la gravació que han fet fa uns dies els ballarins i ballarines de l'Institut de dansa i arts escèniques Alexandra Jiménez de Lleida.

 

La Seu Vella va ser l'escenari per a gravar el vídeo promocional de la companyia per l'espectacle flamenc del pròxim dissabte 17 de novembre. Per a l'ocasió, es va comptar amb la música del guitarrista Juan de Pilar, que va interpretar un fandango de Huelva anomenat 'Oro Blanco'. A l'espectacular vídeo es poden veure diferents espais de la Seu Vella inundats per l'art flamenc de les ballarines més joves de la ciutat, així com de la directora de l'institut, Alexandra Jiménez.

 

Es presentarà la candidatura de la Seu Vella la pròxima primavera

Paral·lelament, cal descatar que la candidatura de la Seu Vella de Lleida per ser Patrimoni de la Humanitat presentarà la primavera de 2019 la documentació definitiva amb un gir temàtic. Tal com va explicar fa uns dies Joan Ramon González, president dels Amics de la Seu Vella, es recuperaran els orígens i destacaran el «valor històric i artístic del monument» i no tant el de paisatge cultural com s'havia fet fins ara. González també va fixar en aquesta primavera el moment en què poden començar les obres pendents, després que l'estat espanyol hagi recuperat la partida prevista, segons el director del Consorci del Turó, Joan Baigol.

 

Un equip de persones treballen ara en el nou document, del qual es va presentar un esborrany aquesta primavera i que ja incorporava aquest canvi temàtic, segons el president, coordinat per l'expert i responsable de la candidatura, Joan Reguant. «Tindrà l'accent posat en el valor patrimonial estrictament» i així «serà més fàcil que acabi de passar l'examen final», va assegurar. El president de l'entitat va descatar que el «plus important» de la Seu Vella per ser reconeguda Patrimoni de la Humanitat és que «a l'entorn hi ha una fortalesa». Una singularitat que assegurà que és «contradictòria d'un lloc de pau i de pregària però també de lluita i de defensa».

 

 


Comentaris

envia el comentari