Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

Una versió feminista d''El Quixot', guanya un premi literari a Lleida

El premi ha estat per 'Carta a Dulcinea', un relat d'Héctor Daniel Olivera
Héctor Daniel Olivera, guanyador del premi
Héctor Daniel Olivera, guanyador del premi | LleidaDiari.cat

'Carta a Dulcinea', un relat d'Héctor Daniel Olivera, inspirat en 'El Quixot' de Miguel de Cervantes, en què l'enginyós hidalgo manxec s'ofereix a la seva estimada, a través del seu escuder Sancho, per alliberar-la dels mals tractes que rep del seu marit, ha guanyat el cibercertamen Hipatia d'Alexandria de Literatura Breu de relats sobre feminisme, organitzat per l'associació ANIM de Lleida. Hèctor Daniel, (Barcelona 1965), treballador de l'administració local de Barberà del Vallès guanya el premi literari Hipatia d'Alexandria per segona vegada, el 2013, any en què el tema triat va ser la por, ho va fer amb 'Institut Cassandra'.

  

El cibercertamen de relats Hypatia de Lleida, d'ANIM, té 300 euros de premi i busca la reflexió sobre temes que preocupen la societat, aquest any ha triat el feminisme. La periodista i escriptora Saro Díaz Monroy amb 'El mur de davant' és una de les finalistes del concurs. L'autora presenta la batalla personal d'una reconeguda feminista a la seva professió que no ha aconseguit alliberar-se del masclisme que pateix a casa seva. La seva última obra publicada, 'Maleïda falta que fa llegir a Proust', va guanyar el XII Certamen de Narrativa Femenina 'Princesa Galiana' que concedeix l'Ajuntament de Toledo.

 

'El carrer sense nom', un relat de Laura Delgado González, és el segon conte finalista. La seva autora parla de maltractament, superació, pèrdua i usurpació de mèrits. En aquesta edició del cibercertamen de relats de ANIM, la novena, han participat 239 relats en català i castellà. L'any passat, el tema triat va ser 'Buscant una vida millor: El dret d'asil i van ser 139 els relats que van participar en el concurs que va guanyar Pablo Navarro Valero amb' Viatge a Omnivia '. ANIM té un club de lectura en què els seus socis es reuneixen cada mes per analitzar un llibre. En la propera cita, el 10 de novembre, comentaran 'La núvia francesa de Ho Chi Minh' de l'escriptor d'Osca Oscar Sipán, que assistirà a la trobada.Comentaris

envia el comentari