Catalunya Diari

Vilanova de Sixena demana a la jutge que enviï la policia judicial a buscar les obres en litigi aquesta setmana

Vilanova de Sixena demana a la jutge que enviï la policia judicial a buscar les obres en litigi aquesta setmana| Text i fotos: ACN

L'advocat de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena (Osca), Jorge Español, ja ha presentat als jutjats d'Osca l'escrit on demana que s'executi de forma immediata la sentència que obliga a traslladar a l'Aragó 97 obres del Monestir d'aquest municipi ubicades al Museu de Lleida i al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

En aquest sentit, ha explicat que a l'escrit demana a la jutgessa que ''només té l'opció de fer complir la seva autoritat i demanar a la brigada de patrimoni històric de la policia judicial'' que es personin abans del dia 25 de juliol als museus i ''comissin'' les peces per tornar-les al monestir. Segons Español, d'aquesta manera es podrà fer complir la sentència davant el ''desafiament i l'actitud de resistència'' de la Generalitat perquè ''aquestes són les regles del joc, iguals per tothom, i s'han de complir''.

L'advocat Jorge Español ja ha presentat aquest dilluns al matí l'escrit als jutjats d'Osca per demanar el trasllat immediat de les obres de Sixena a l'Aragó. L'advocat ho va anunciar dissabte després que la Generalitat deixés clar que faria tot el possible per evitar que les peces surtin de Catalunya el 25 de juliol. Aquesta és la data que va marcar la titular del jutjat per fer l'entrega de les obres.

Español considera que les paraules de la Generalitat ''són molt bones'' quan es diu que es vol complir la sentència però a la vegada s'acusa la jutgessa d'obligar a incomplir lleis pròpies de Catalunya i aleshores es posa la falta de temps i la burocràcia com a excuses per no fer el trasllat abans del dia 25 de juliol. Per aquest motiu i ''perquè ho saben perfectament'', Español diu a la Generalitat que ha d'estar convençuda que l'ordre judicial es complirà, tot i que ''el més lògic'' seria que rectifiquessin, es traslladessin les peces abans del 25 i si els recursos de la part catalana prosperen favorablement ja es tornaran a Catalunya de nou les obres.


Comentaris

envia el comentari