Catalunya Diari

Les xarxes de CaixaForum s’omplen de música amb òpera i lied

Les xarxes socials dels centres culturals de la Fundació ”la Caixa” s’inundaran de música amb l’òpera Rigoletto, de Verdi

Imatge d'Enric Martínez
El Caixaforum prepara activitats per a fer a les xarxes socials | LleidaDiari.cat

CaixaForum asseurà als seus usuaris a la platea amb el visionat de Rigoletto, de Giuseppe Verdi, dintre del cicle Ópera per a tothom, introduït pel periodista i divulgador Marcel Gorgori i que té lloc en col·laboració amb el Teatro Real de Madrid. Com a novetat, aquest dijous començarà el nou cicle d'introducció al món del Lied.

Ho farà de la mà del baríton i divulgador Enric Martínez-Castignani. A través de quatre càpsules de vídeo amb audicions recomanades per a l'ocasió, oferirà un recorregut pel món del Lied, la Mélodie i la Canción Española.El cicle Lied a Casa vol oferir una introducció propera i amena a aquest àmbit, fruit de la unió de les peces destacades de compositors amb textos dels millors poetes, que van aconseguir donar a les seves cançons la dimensió justa d'allò que volien expressar.

Comptarà amb una llista musical adjunta

La proposta, que comptarà amb una llista musical adjunta, busca ser una oportunitat per deixar-se endur i viatjar per la música vocal de cambra i les emocions que produeix en companyia de MartínezCastignani, que n'ha cantat moltes i oferirà un punt de vista diferent: el de l'artista que coneix les obres des de dins. La Fundació "la Caixa" ha posat en marxa aquesta setmana la iniciativa #JoCanto, que convida als usuaris més grans de 14 anys a entonar una cançó participativa digital al ritme del Viva La Vida, de Coldplay.

Fins al 13 de maig els participants podran enviar els seus arxius d'àudio i de vídeo, seguint els tutorials recollits a la web, i el vídeo definitiu es farà públic aquest mes de maig. També com a novetat aquesta setmana es posarà en marxa un taller de crítica teatral amb el crític i cronista d'arts escèniques Oriol Puig Taulé als canals de Twitter i Facebook dels centres culturals de la Fundació "la Caixa".

També hi haurà tres sessions de vídeo

El cicle de crítica teatral comptarà amb tres sessions de vídeo que se succeiran els dimarts 5, 12 i 19 de maig. En les dues primeres, es publicaran vídeos explicatius a càrrec del crític i cronista, mentre que l'últim dia es proposarà als seguidors construir una crítica sobre un espectacle, del qual es permetrà el visionament. L'espai Trobades Confinades, que dona veu a com estan vivint el confinament artistes i creadors del panorama actual, sumarà a la directora de cine Alba Sotorra i a la companyia teatral José y sus Hermanas, com a protagonistes, aquest dimecres i divendres, respectivament.


Comentaris

envia el comentari