Catalunya Diari

El xef lleidat脿 Mateu Blanch guanya el premi Plato de Oro 2019

Ha estat l'煤nic cuiner catal脿 nominat en aquesta edici贸 del guard贸
Imatge del xef Mateu Blanch | LleidaDiari.cat

El cuiner lleidat脿 Mateu Blanch ha estat reconegut amb el premi Plato de Oro 2019, guard贸 que atorga cada any Radio Turismo per recon猫ixer la traject貌ria i l'esfor莽 per dignificar la gastronomia per part de professionals, xefs i restaurants de l'Estat.

 

El lliurament del guard贸 tindr脿 lloc el pr貌xim 7 d'octubre en el decurs d'un sopar de gala que es desenvolupar脿 en el Restaurante La Estaci贸n de los Porches de Madrid. Blanch, copropietari del restaurant-peixateria Caravista de Lleida des del 2018, ha estat l'煤nic cuiner catal脿 nominat en aquesta edici贸 del guard贸.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les not铆cies m茅s importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu铆!

 

Amb 34 anys de vida 鈥攙a ser creat el 1985鈥, el Premio Plato de Oro 茅s un guard贸 destinat a valorar i recon猫ixer la tasca dels professionals i dels establiments m茅s rellevants del pa铆s. El reconeixement ha recaigut, per exemple, en xefs com Adri脿, Arola o Arzak.

 

Una llarga traject貌ria en el m贸n de la restauraci贸

Fundador i president de l'Associaci贸 Lleidatana de Cuiners, Blanch 茅s xef internacional Food Ink, innovadora t猫cnica d'elaboraci贸 de menjar 3D. Sota aquest concepte ha dut a terme demostracions a Holanda, Anglaterra, B猫lgica, Alemanya i Espanya. Malgrat la seva joventut, Mateu t茅 a les seves espatlles un llarg bagatge en el m贸n dels fogons. Ha exercit de xef al nou Parador de Turisme de Lleida i al prestigi贸s restaurant La Boscana (amb una estrella Michelin), i ha estat xef assessor de l'Hotel Click Clack a Bogot脿 (Col貌mbia).

 

Tamb茅 ha estat xef executiu a Caparr贸s Celebracions i xef project manager a 脌ngel Bosch Gastronomia, fent tasques d'assessor en el departament de R+D+I cuina central i de formador de tots els equips de cuina d'Ikea Food Ib猫rica a Espanya, i ha treballat com a xef corporatiu a Distform, assessorant els departaments d'R+D+I i m脿rqueting.

Imatge del xef Mateu Blanch | LleidaDiari.cat

 

 

Speaker a showcookings en congressos i fires

Ha exercit d'speaker a showcookings en congressos i fires i de xef docent en diverses escoles d'hostaleria; i ha treballat en qualitat de xef internacional en GastroAsesoramiento, xef i mestre culinari a la Fundaci贸 Renal Jaume Arn贸, xef al restaurant Cassia, segon cap de cuina al restaurant Carballeira (una estrella Michelin) i xef al restaurant Malena (una estrella Michelin).

 

Cal recordar que Blanch ha guanyat diversos guardons al llarg de la seva carrera. El 2012 va rebre el Premi a la Innovaci贸 Distform al Congr茅s Gastron貌mic de Madrid Fusi贸n; el 2008 va ser reconegut amb el Premi de Catalunya en la 20a edici贸 del Concurs de Cuina 脌ngel Moncus铆 als cuiners guanyadors dels 煤ltims 20 anys, i el 1999 va guanyar la 12a edici贸 del Concurs de joves cuiners 脌ngel Moncus铆.

 

脡s per tant l'煤nic cuiner que ha guanyat dues vegades aquest darrer premi. Tamb茅 ha estat finalista en el Concurs Internacional "El Millor de la Gastronomia" celebrat a Sant Sebasti脿 (2003). 脡s coautor del Llibre Festival "Art & Gastronomia".

 

Tamb茅 et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari