Catalunya Diari

Zum-zum Teatre assaja 'Soc una nou' al Teatre de l'Escorxador

La companyia lleidatana ha començat la gira amb aquest espectacle que arribarà a Lleida el diumenge 12 de desembre

Zum-zum Teatre ha estat la darrera setmana fent residència al Teatre Municipal de l'Escorxador assajant el seu nou espectacle 'Soc una nou'. En aquest sentit, cal destacar que la Paeria continua cedint aquest equipament per donar suport als projectes de les companyies professionals lleidatanes.

La companyia lleidatana ha començat la gira amb aquest espectacle que arribarà a Lleida el diumenge, 12 de desembre, amb doble funció, a les 12 i a les 17 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Jordi Bordes al Recomana.cat explica que 'Soc una nou' és la nova estrena de la companyia liderada pel dramaturg i director Ramon Molins, que fa molts anys que manté viu el compromís d'explicar històries per a persones adultes a partir de 4 anys, en uns espectacles que ofereixen la màxima qualitat artística. Ja va passar pel Grec Festival de Barcelona l'any 2017 (La gallina dels ous d'or) i el 2019 (Polzet). Signa la història original Beatriz Osés, autora d'una història (Soy una nuez, en el títol original) que va guanyar el premi Edebé de literatura infantil l'any 2018.

Imatge de Zum Zum Teatre
Zum-zum Teatre assaja 'Soc una nou'' al Teatre de l'Escorxador | LleidaDiari.cat

 

Sinopsi

L'Omar i la seva família fugen d'una guerra que els ho ha pres tot i s'embarquen en una pastera amb l'objectiu desesperat d'aconseguir una vida millor. Una tempesta, però, desbarata aquesta fugida i el nen veu, terroritzat, com el mar s'empassa els seus pares i tots els seus companys de viatge.

L'Omar arriba a les costes italianes convertit en un orfe, en un refugiat, en un intern d'un centre d'acollida i, davant la por de ser retornat al seu país d'origen, s'escapa i s'amaga dalt d'una noguera. Aquesta noguera està al jardí de la Rossana Marinetti, una advocada amargada i solitària que té tot el veïnat en contra per culpa d'un seguit de denúncies estrafolàries que, dia sí dia també, interposa contra els seus conciutadans: una s'ha equivocat en els colors de les bosses d'escombraries, l'altre té una màquina de cosir que fa massa soroll i algú altre ha deixat mal aparcat el carro de la compra al supermercat.

Però alguna cosa passa quan Marinetti coneix l'Omar, perquè aquesta temuda advocada decideix representar el nouvingut en el seu judici d'extradició i es treu de la màniga un argument insòlit: 'Aquest nen és una nou'. I és que una antiga llei diu que qualsevol fruit que caigui de l'arbre pertany a la persona propietària dels terrenys on ha caigut, així que... l'Omar no és un nen, és una nou i, per tant, li pertany.

 

Persones solitàries que porten una vida trista i grisa

Vet aquí una història de persones solitàries que porten una vida trista i grisa, de gent que, quan coneixen l'Omar, no el veuen com un nen refugiat que no encaixa en la nostra societat, sinó com un raig de vida que aporta llum a les seves fosques existències.

Les entrades (general 10 € i reduïda 6 €) estan a la venda al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles del Teatre Municipal de l'Escorxador, Teatre de la Llotja i Auditori Municipal Enric Granados i a l'oficina de Turisme de Lleida.


Comentaris

envia el comentari