Societat

T’interessa: T’aclarim els mites sobre l’alimentació que no t’has de creure

Comparteix


Arriba el Dia Mundial de l’Alimentació, una iniciativa promoguda per Nacions Unides per conscienciar sobre la importància d’una alimentació adequada i els beneficis d’una nutrició equilibrada. Tot i que vivim en una era amb accés sense precedents a la informació, els mites i bulls al voltant de la nutrició continuen proliferant, confonent la població.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!




Els mites més comuns

Entre els mites més comuns hi ha la falsa creença que l’ou és perjudicial per al colesterol. Tot i això, estudis recents, avalats pel Ministeri de Sanitat i la Fundació Espanyola del Cor, demostren que l’ou és un aliment altament nutritiu, recomanant el seu consum moderat, entre 3 i 5 ous a la setmana. Un altre mite que persisteix és la idea que la fruita s’ha de consumir fora dels àpats. Això no obstant, la realitat és que el valor nutricional de la fruita no canvia depenent de quan es consumeixi. L’important és incloure-la a la dieta diària, ja que és una font rica en fibra, vitamines i aigua.

També s’ha estès la creença que els greixos vegetals sempre són més saludables que els animals. Encara que en general els greixos vegetals tendeixen a ser més saludables, alguns com els del coco i palmell són altament saturats, mentre que certs greixos animals contenen vitamines beneficioses. Contrari al que molts pensen, els aliments congelats no perden el valor nutricional. Congelar verdures, carns o peixos és una manera eficaç de conservar-ne les propietats i garantir una alimentació saludable a llarg termini.

Finalment, s’ha estès la idea errònia que fer exercici permet menjar qualsevol mena d’aliment sense conseqüències. Tot i que l’exercici és beneficiós, el consum d’aliments ultraprocessats i rics en greixos saturats continua essent perjudicial per a l’organisme, independentment de l’activitat física realitzada. En aquest Dia Mundial de l’Alimentació, és fonamental recordar que una dieta equilibrada i la informació correcta sobre els aliments són clau per a una vida saludable.




Food is the third most basic human need after air and water.

Everyone, everywhere should have the right to diverse, nutritious, affordable and safe foods.

Join us this #WorldFoodDay to raise awareness about the #RightToFood for all.https://t.co/8jbENu9C50

— Food and Agriculture Organization (@FAO) October 16, 2024

Catalunya, de les primeres comunitats amb més pacients en llista d’espera quirúrgica
Es pot mesurar el dolor? L’ICS estén a tots els hospitals una eina per a poder avaluar-lo

Últimes Noticies

També et pot interessar

T’interessa: T’aclarim els mites sobre l’alimentació que no t’has de creure

Comparteix


Arriba el Dia Mundial de l’Alimentació, una iniciativa promoguda per Nacions Unides per conscienciar sobre la importància d’una alimentació adequada i els beneficis d’una nutrició equilibrada. Tot i que vivim en una era amb accés sense precedents a la informació, els mites i bulls al voltant de la nutrició continuen proliferant, confonent la població.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!




Els mites més comuns

Entre els mites més comuns hi ha la falsa creença que l’ou és perjudicial per al colesterol. Tot i això, estudis recents, avalats pel Ministeri de Sanitat i la Fundació Espanyola del Cor, demostren que l’ou és un aliment altament nutritiu, recomanant el seu consum moderat, entre 3 i 5 ous a la setmana. Un altre mite que persisteix és la idea que la fruita s’ha de consumir fora dels àpats. Això no obstant, la realitat és que el valor nutricional de la fruita no canvia depenent de quan es consumeixi. L’important és incloure-la a la dieta diària, ja que és una font rica en fibra, vitamines i aigua.

També s’ha estès la creença que els greixos vegetals sempre són més saludables que els animals. Encara que en general els greixos vegetals tendeixen a ser més saludables, alguns com els del coco i palmell són altament saturats, mentre que certs greixos animals contenen vitamines beneficioses. Contrari al que molts pensen, els aliments congelats no perden el valor nutricional. Congelar verdures, carns o peixos és una manera eficaç de conservar-ne les propietats i garantir una alimentació saludable a llarg termini.

Finalment, s’ha estès la idea errònia que fer exercici permet menjar qualsevol mena d’aliment sense conseqüències. Tot i que l’exercici és beneficiós, el consum d’aliments ultraprocessats i rics en greixos saturats continua essent perjudicial per a l’organisme, independentment de l’activitat física realitzada. En aquest Dia Mundial de l’Alimentació, és fonamental recordar que una dieta equilibrada i la informació correcta sobre els aliments són clau per a una vida saludable.




Food is the third most basic human need after air and water.

Everyone, everywhere should have the right to diverse, nutritious, affordable and safe foods.

Join us this #WorldFoodDay to raise awareness about the #RightToFood for all.https://t.co/8jbENu9C50

— Food and Agriculture Organization (@FAO) October 16, 2024

Últimes Noticies

També et pot interessar