Societat

Dia Internacional de la Cervesa: Aquestes són les cerveses més ben valorades pels consumidors

Comparteix

Cada primer divendres d’agost se celebra el Dia Internacional de la Cervesa, una ocasió ideal per brindar i descobrir noves varietats d’aquesta beguda mil·lenària. Més enllà del seu paper social i refrescant, la cervesa ha esdevingut una autèntica passió per a molts, amb una oferta cada vegada més àmplia i sofisticada. Però, quines són les millors cerveses del món segons els consumidors?




▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Segons plataformes especialitzades com RateBeer i Untappd, que recullen milions de puntuacions i comentaris d’amants de la cervesa arreu del món, aquestes són algunes de les cerveses més ben valorades:

Westvleteren 12 (XII) – Brouwerij Westvleteren (Bèlgica)

Considerada per molts com la millor cervesa del món, aquesta quadrupel trapista elaborada pels monjos de l’abadia de St. Sixtus és complexa, intensa i gairebé llegendària. Només es pot comprar directament al monestir.

The Alchemist Heady Topper – The Alchemist (Vermont, EUA)

Una Double IPA molt aromàtica i turmentada que ha revolucionat el món de les artesanals americanes. Els consumidors la defineixen com una explosió de llúpol fresc i sabors tropicals.

Pliny the Elder – Russian River Brewing Company (Califòrnia, EUA)

Aquesta Imperial IPA ha estat una icona durant anys i continua encapçalant rànquings. Equilibrada, potent i amb una base maltejada subtil, és un clàssic entre els entusiastes.

Les més destacades de l’Estat espanyol:

La Pirata Súria – Cervesa La Pirata (Catalunya): reconeguda per la seva qualitat artesana i el seu caràcter rebel.
Naparbier Aker – Naparbier (Navarra): una IPA intensa que ha rebut elogis per la seva frescor i aromes cítrics.
Guineu Riner – Cervesa Guineu (Catalunya): una cervesa suau i lleugera ideal per a neòfits i paladars sensibles.

Cerveses catalanes: cada cop més reconeixement

Catalunya ha viscut una autèntica eclosió cervesera en els darrers anys. El moviment artesanal ha crescut exponencialment i avui dia comptem amb més de 100 microcerveseries, algunes amb projecció internacional. El consumidor cada cop valora més la qualitat, la proximitat i la creativitat, fugint de les marques industrials tradicionals.

Com triar una bona cervesa?

Els experts recomanen experimentar amb estils diferents, fixar-se en la data d’elaboració (especialment en el cas de les IPA), i, sobretot, gaudir-la sense presses. El maridatge també és clau: una cervesa negra pot combinar a la perfecció amb postres de xocolata, mentre que una lager suau marida amb tapes, amanides o formatges frescos.

En aquest Dia Internacional de la Cervesa, brinda amb responsabilitat i aprofita per descobrir alguna joia local. Salut i cervesa!

Estiueges en alguna platja de Barcelona? Aquesta informació t’interessa!
‘Segrià, Terra de Bons Productes’ homenatja als productors agroalimentaris lleidatans

Últimes Noticies

També et pot interessar