A l’any es consumeixen gairebé 30000 tones de truites de patata en tot el país a casa, i si aquesta dada et sembla molt, en hostaleria és encara moltíssim major.
En 2023 hi havia donats d’alta 168.065 bars a Espanya, i amb això podem estimar que aproximadament es consumeixen en bars unes 605000 tones.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
Les 5 truites de patata que més trien els consumidors
1.- Truita de patates amb ceba
La versió més tradicional, amb ous, patates i ceba. És la base de totes les variants i gaudeix d’una popularitat constant en tot el país.
Segons les dades als quals hem tingut accés, més del 70% prefereixen aquesta varietat a la de sense ceba.
De fet, la favorita és la truita amb ceba i poc feta, que estigui sucosa.
2.- Truita de patates sense ceba
Per a aquells que prefereixen una versió més suau, aquesta truita prescindeix de la ceba, ressaltant l’harmonia entre els ous i les patates.
Hi ha algun xef molt prestigiós com Dabiz Muñoz, que opina que és millor la truita de patata sense ceba perquè «la ceba aporta una excessiva dolçor innecessària en una truita».
3.- Truita de patates de pernil York i formatge
Una varietat que ha guanyat molt de pes en els últims anys en incorporar elements salats i cremosos que complementen perfectament la textura suau dels ous i les patates.
4.- Truita de patates de bonic o tonyina
Aquest tipus de truita de patata sol tenir 2 variants normalment a l’hora de fer-la i presentar-la en la barra d’un bar.
5.- Truita de patates de xoriço
Per a aquells que busquen un toc picant i ple de sabor, la truita amb xoriço és una elecció popular.
La combinació de la textura suau de la truita amb la intensitat del xoriço és simplement irresistible.