Cultura

Dos vins lleidatans, escollits Millors de Catalunya

L'espai continua acumulant reconeixements en el panorama vinícola català i estatal

Comparteix

vins
Imatge de l'exposició dels vins / LleidaDiari.cat

El celler Lagravera, situat a Alfarràs (Lleida), continua acumulant reconeixements en el panorama vinícola català i estatal. En la darrera edició de la Guia de Vins de Catalunya 2025 dos dels seus vins han estat distingits com els millors de Catalunya en les seves categories. Lagravera Vi Clar Natural 2024, com a Millor Vi Clar, i Lagravera Solera Dolç, com a Millor Vi Dolç.

Reconeixement a la feina i al territori

La directora general i enòloga del celler, Imma Salillas, ha expressat la seva satisfacció pel doble guardó. Destacant que “aquests premis són un reconeixement a la feina, l’esforç i la passió d’un equip que treballa amb respecte absolut per la terra i les vinyes”. El projecte de Lagravera es nodreix d’un parc de vinyes distribuïdes per la Serra Llarga. Entre els termes d’Algerri, Ivars de Noguera i Castelló de Farfanya, amb ceps plantats al llarg dels segles XIX, XX i XXI.

Tanmateix, Salillas ha remarcat que Lagravera és l’únic celler amb certificació Demeter a Lleida. Fet que el converteix en un referent del cultiu biodinàmic a Catalunya. Aquesta metodologia, basada en la sostenibilitat i l’equilibri natural, permet obtenir vins que expressen amb autenticitat el seu terroir. “Els sòls de guix de la Serra Llarga aporten als nostres vins una mineralitat i complexitat úniques”, ha afegit.

Biodiversitat i patrimoni vitivinícola

Paral·lelament, un altre dels trets que fan singular el celler Lagravera és el seu compromís amb la biodiversitat. El celler treballa amb més de trenta-cinc varietats de raïm, moltes d’elles autòctones i recuperades. També lidera projectes d’adaptació climàtica que busquen garantir el futur del vi lleidatà.

En destaca especialment El Vinyet, considerada la vinya més antiga de Catalunya, plantada l’any 1889. On Lagravera preserva un patrimoni genètic únic. Aquest espai s’ha convertit en un laboratori natural per a la recerca i la innovació en viticultura sostenible.

Un 2024 d’or per a Lagravera

D’altra banda, els guardons de la Guia de Vins de Catalunya coronen un any daurat per al celler. Fa només uns mesos, la Guia Peñín 2024 va reconèixer La Pell Pedrisses Negre 2020 com un dels millors vins d’Espanya. Tot reafirmant la trajectòria ascendent del projecte lleidatà.

Amb aquests nous èxits, Lagravera consolida la seva posició com un dels cellers més prestigiosos de Catalunya. Combinant tradició, recerca i compromís ambiental. El seu treball demostra que el respecte pel medi ambient i la biodiversitat pot traduir-se en vins d’una excel·lència internacional.

Molt més que un celler

Finalment, “Lagravera és molt més que un celler; és una filosofia de vida que connecta la terra, la història i la innovació”, ha conclòs Salillas. Amb el Vi Clar Natural 2024 i el Solera Dolç, el nom de Lagravera continua portant Lleida i la viticultura biodinàmica catalana al més alt nivell.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El circuit de teatre amateur del Segrià arriba enguany a 12 municipis
Eliades Ochoa i Marco Mezquida, caps de cartell del Jazztardor

Últimes Noticies

També et pot interessar