Catalunya Diari

140.000 persones visiten la Fira de Sant Miquel

140.000 persones visiten la Fira de Sant Miquel| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEl director general d’Indústria Agroalimentària del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Fernando Burgaz, ha presidit aquest diumenge l’acte de clausura, juntament a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i els membres de la Corporació Municipal i les autoritats locals. Ros ha posat de relleu el salt qualitatiu que ha fet Fira de Lleida i ha remarcat el creixement d’alguns sectors (reg, energies renovables, fred industrial i automoció) i el nivell d’internacionalització del saló, amb visitants i delegacions d’Alemanya, Andorra, França, la Gran Bretanya, Hongria, el Líban, Portugal, Turquia i la Xina.

En aquest sentit, ha felicitat els guardonats en els diferents premis atorgats en el marc del saló, ja que han demostrat que la fira també té una component científica i tecnològica, que és, sens dubte, un indicador de vitalitat d’aquest certamen internacional. Ros ha destacat que ha estat una bona fira, malgrat les inclemències climatològiques, arribant a superar els 140.000 visitants, així com la satisfacció dels més de 350 expositors, que han destacat que l’activitat comercial i de negoci respecte de l’edició anterior ha millorat.

El paer en cap ha destacat la bona feina que ha realitzat Fira de Lleida i la seva capacitat d’adaptació, tot i la crisi econòmica. En uns anys molt difícils ha posicionat el sector agroalimentari com el més estable de l’economia. Àngel Ros també ha destacat el gran nombre de persones que han assistit a les activitats tècniques i professionals, així com també el seu nivell, i n’ha volgut destacar algunes com les jornades dedicades a la PAC, les centrades en aspectes tècnics de l’agricultura i la celebració del 40 aniversari de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Agrònoms (ETSEA).

De la seva banda, Burgaz, ha destacat que la Fira de Sant Miquel és el clar exemple del que és la pujança de l’activitat agrícola de les Terres de Lleida i ha posat de relleu la capitalitat agroalimentària de la ciutat, com a referent del sector.


El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, qui també ha participat en la cloenda, ha destacat que les comarques de Lleida "tenim una altíssima capacitat productiva i és a les nostres mans conferir-li una visibilitat permanent i si cap, també als mercats internacionals". Una visibilitat que depè, segons Reñé, "del sector, que és qui participa de forma directa en els processos d’elaboració i comercialització, però també del país, i que “aquesta acció exterior més potent ha d’estar liderada pel Govern de la Generalitat".Comentaris

envia el comentari