Catalunya Diari

65.000 turistes visiten la demarcació de Lleida durant la Setmana Santa

65.000 turistes visiten la demarcació de Lleida durant la Setmana Santa| Redacció - Fotografia: Baqueira Beret

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida qualifica de molt positiu el resultat de l'ocupació turística que s'ha registrat durant aquestes vacances de Setmana Santa a les zones turístiques de les comarques de Lleida, amb una ocupació mitjana del 85%, en els 4 dies festius que van del Divendres Sant fins al Dilluns de Pasqua, i que va arribar fins el 95% la nit del divendres i dissabte, confirmant d’aquesta manera les previsions fetes inicialment.

El Patronat de Turisme comparteix la satisfacció expressada pels sectors d'hoteleria, càmpings i turisme rural de la demarcació de Lleida pel nivell d'ocupació assolit en aquests 4 dies festius, com també pel sector de l’esquí i dels empresaris de turisme actiu i esports d'aventura.

Per sectors, l'ocupació en establiments d'hoteleria a les zones turístiques de les comarques de Lleida ha estat al voltant del 85% de mitjana del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua (del 3 al 6 d’abril), d’acord amb les previsions fetes inicialment pel Patronat de Turisme. A les zones properes a les estacions d’esquí el percentatge ha estat en alguns casos fins i tot superior i entre el divendres i dissabte l’ocupació s’ha situat al voltant del 95%. Pel que fa l’ocupació de Diumenge de Rams fins al Dijous Sant (del 29 de març al 2 d’abril) l'ocupació es va situar al voltant del 40% de mitjana, si bé la Val d’Aran va tenir una ocupació que va oscil·lar entre el 65 i el 70%. També el complex de Boi Taüll Ressort va tenir una plena ocupació en aquest primer tram de la Setmana Santa.

Pel que fa al turisme rural, l'ocupació ha estat també molt bona al conjunt de la demarcació de Lleida, situant-se entre el 85 i el 90% de mitjana i amb el cartell de complet a diversos establiments, tant de la zona del Pirineu com també de la plana de Lleida durant els quatre dies festius del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua. La resta de la setmana va registrar una ocupació entre el 35 i el 40% de mitjana.

Quant al càmping, amb la majoria d'establiments oberts en aquestes dates, ha tingut una ocupació molt bona a les places de bungalous, que s'ha situat en un 95% del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua i en un 75% la resta de la Setmana Santa. L'ocupació en places d'acampada i de caravàning també ha estat bona a la comarca de La Noguera on han tingut una ocupació d’un 80% de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua, mentre que les places d’acampanada a la zona del Pirineu han estat entre el 30 i el 40% d’ocupació. El sector del càmpings ha notat un increment en la contractació del serveis de restauració i d’activitats respecte la Setmana Santa de l’any passat.

La temporada d'esquí continua
L’estació d’esquí de Boí Taüll Ressort tancarà la temporada 2014/2015 aquest Dilluns de Pasqua, coincidint amb el període final d’aquesta Setmana Santa, tal com era previst inicialment. En canvi, les estacions de Baqueira Beret, Port Ainé i Espot Esquí allargaran la temporada una setmana més a causa de la quantitat de neu que tenen. Els tres complexos preveuen finalitzar la campanya el pròxim cap de setmana, dia 12 d’abril. Baqueira Beret obrirà aquesta setmana de manera parcial i les estacions del Pallars ho faran de cara al pròxim cap de setmana. Les estacions de nòrdic també tancaran la temporada aquest dilluns, si bé algunes d’elles com ara Tavascan, continuaran obertes durant tot el mes d’abril per a usos turístics. Les dates d'aquesta Setmana Santa també han estat bones per a l'esquí, tret de l’estació de Port del Comte que va tancar el dia 31 de març per falta de neu suficient.

El conjunt de les instal·lacions hivernals lleidatanes superaran en un 5 o bé en un 10% els 75.000 forfets previstos inicialment de Diumenge de Rams fins al Dilluns de Pasqua.

Turisme actiu
Pel que fa a les empreses de turisme actiu i d'esports d'aventura, cal dir que han tingut un nivell de contractació de serveis molt bo en aquesta Setmana Santa, que ha estat qualificat de molt satisfactori. L'Associació d'Empresaris de Turisme Actiu i Esports d'Aventura del Pallars Sobirà calcula que han tingut entre el 80 i el 85% de la seva capacitat de serveis contractats, amb una demanda d’activitats diverses com ara ràfting, barrancs, trekking, serveis d’hípica i de BTT i que s’han vist afavorits per una bona climatologia. També han posat de manifest l’alta ocupació hotelera que han tingut per aquests dies els establiments del Pallars Sobirà que en alguns casos també ha arribat a la plena ocupació.

Cal recordar que enguany el conjunt de les comarques de Lleida disposa d'una oferta de 234 empreses de turisme actiu i esports d'aventura, un 5% més que les registrades a l'inici de la temporada 2014, quan hi havia 223 empreses, i d’un 12% respecte a les de l’any 2013, les quals esperen poder oferir durant tota la temporada uns 660.000 serveis.

Durant la presentació de la campanya de turisme actiu i esports d'aventura del 2015, que va tenir lloc l’1 d’abril a Llavorsí i que va presidir el president de la Diputació, Joan Reñé, es va posar de manifest que el ràfting i el barranquisme, en les activitats d'aigua; les activitats de trekking-senderisme, la BTT i les passejades a cavall, pel que fa a les de terra, i el parapent, en les propostes d'aire, continuen constituint la columna vertebral de la contractació de serveis d'aquest sector, que ofereix un ventall ampli amb una cinquantena d’ activitats diferents.

Uns 65.000 turistes han visitat les comarques de Lleida
Durant els 9 dies que van del Diumenge de Rams fins al Dilluns de Pasqua, es calcula que uns 65.000 turistes han visitat les comarques de Lleida i han generat unes 150.000 pernoctacions als hotels, als càmpings i als establiments de turisme rural de la demarcació, a banda de les segones residències, que també han tingut un bon nivell d'ocupació per aquestes dates.

Els turistes que han visitat les comarques lleidatanes han pogut gaudir de l'esquí, com també d'una àmplia oferta de turisme actiu i esports d'aventura, de turisme cultural, d'activitats de senderisme i BTT, l’inici de la setena temporada del Tren dels Llacs, de les activitats al COU d’Àger, entre d'altres de contacte amb la natura, a més d'una gastronomia excepcional i de moltes festes tradicionals i activitats de tot tipus vinculades amb la Setmana Santa.Comentaris

envia el comentari