Catalunya Diari

Agricultura eleva fins a més de 9.300 les hectàrees de conreus afectades per la pedra al Pla d'Urgell i la Noguera

Agricultura eleva fins a més de 9.300 les hectàrees de conreus afectades per la pedra al Pla d'Urgell i la Noguera| Text i fotos: ACN

 

El Departament d'Agricultura ha elevat fins a més de 9.300 les hectàrees de cultius afectades per la pedregada que va caure dimarts al vespre a una quinzena de municipis del Pla d'Urgell i la Noguera. Sobre el terreny els tècnics han comprovat que l'afectació als cultius també arriba al 100% i no es descarta que la xifra de superfície danyada encara pugui variar.

Tot i que inicialment s'havia estimat en unes 8.650 les hectàrees danyades, el director dels serveis territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera, ha explicat que després de desplaçar-se sobre el terreny els tècnics han pogut comprovar que el mal era major i fins hi tot han constatat que en alguns cultius el grau d'afectació arriba al 100%.
 
La xifra encara no és definitiva, ha afegit de Noguera, ja que s'està a l'espera de rebre els informes de les diferents cooperatives que hi ha a la zona.
 
La tempesta també va provocar desperfectes en mobiliari urbà a Linyola sobretot i va arrencar les planxes del sostre d'una empresa fructícola del Palau d'Anglesola.


Comentaris

envia el comentari