Catalunya Diari

Albert Espinosa i Ángel Ron obren la primera jornada de la 24a Trobada Empresarial del Pirineu

Albert Espinosa i Ángel Ron obren la primera jornada de la 24a Trobada Empresarial del Pirineu| Redacció - Fotografia: Trobada Empresarial al Pirineu

 
Batalla ha demanat que "cal pensar com entre tots podem ser capaços d’avançar en la destrucció de la xacra que significa l’atur. El repte és gran, però la Trobada també. Més gent que mai. Gent que hem entès que sols no fem res". A més, ha apuntat que "aquest moment de trobada pot i ha de servir perquè cadascú es faci la pregunta: Com des de la meva aportació puc contribuir a que el nostre país d’aquí a 15 o 20 anys sigui millor?". 


 


La primera de les conferències de la tarda ha estat a càrrec del guionista, escriptor i director Albert Espinosa, que sota el títol 'L’entorn no és excusa si creiem en els somnis' ha volgut reflexionar sobre la situació actual que està vivint el país, i la importància dels somnis i la motivació per buscar altres sortides. El director ha explicat que a l'hospital va aprendre que "les pèrdues poden ser guanys i que cal gaudir els moments difícils. Cal prendre’s la vida amb humor". A més ha senyalat que "sempre he tingut la sensació que tot és possible" i ha explicat als empresaris presents que tenen l’oportunitat de fer feliç a la gent. 


 


Ángel Ron, president del Banco Popular Español, ha estat l’encarregat de la segona de les ponències de la tarda, on ha desgranat l’entorn actual al que estan fent front les entitats financeres. Durant la seva conferència ha parlat sobre les asimetries a la zona euro: el cost d’accés al finançament, el difícil compliment de la complexa regulació europea i les divergents polítiques monetàries d’Europa, EUA i Japó. "Si Europa és capaç d’una unitat política i monetària major, podrà fer un paper mundial diferent i més rellevant", ha apuntat. A més, ha explicat que "recuperar el somni de l’euro significa apostar per la unió fiscal i financera. Aquesta unió requereix d’un supervisor únic, un fons de garantia de dipòsits comú i un mecanisme de resolució també únic". 


 


També ha volgut parlar de l’actual llei hipotecària durant la seva presentació. Ron ha apuntat que "el problema dels desnonaments és un drama social, però el seu origen està a l’atur i no a la llei hipotecària. Introduir la dació en pagament només durà a incrementar la desigualtat social. Les transaccions de les vivendes es reduiria, estaríem igualant les famílies per baix". 


 


La primera jornada de la Trobada ha estat clausurada amb la tradicional taula d’experiències empresarials d’èxit que ha comptat aquest any amb empresaris i directius de primer nivell com: Salvador Gabarró (Sant Guim de Freixenet), president de Gas Natural Fenosa; Josep González (Llimiana), president de PIME, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya; Joan Planes (Estamariu), president i fundador del grup Fluidra, i Ramon Sostres (La Pobla de Segur), advocat i representant d’esportistes d’elit. La taula rodona ha estat presidida per Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, qui ha anunciat que la Diputació de Lleida, juntament amb GlobalLleida, organitzarà el 23è congrés de centres europeus, que reunirà a les comarques de Lleida més de 700 directius i professionals de la xarxa de més de 250 CEIs d'Europa procedents dels 25 països que hi formen part.


 


Felip Puig i Cristóbal Montoro, 7 de juny


La segona jornada de la Trobada Empresarial al Pirineu comptarà amb la presència destacada del conseller Puig durant la inauguració, i del ministre Montoro, que serà l’encarregat de pronunciar la conferència de cloenda. A més, comptarem amb ponents com José Carlos Díez, Amadeu Alfataj, Antoni Llarden, Marc Puig, Jonathan Tepper o Alfred Pastor, entre altres. 


 


Sota el títol de 'L’entorn no és excusa', aquesta edició pretén donar resposta a través de conferències i debats a l’escenari actual, i tractarà de mostrar noves estratègies i oportunitats que es plantegen, tenint la internacionalització, la motivació de les persones i la recuperació de la confiança com a elements claus d’aquesta estratègia. L’edició 2013 compta amb 600 persones inscrites.  
Comentaris

envia el comentari