Catalunya Diari

Alemanya busca joves d'entre 18 i 27 anys

Alemanya busca joves d'entre 18 i 27 anys| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

Alemanya necessita mà d'obra i busca joves catalans d'entre 18 i 27 anys que estiguin a l'atur, que no tinguis estudis universitaris, però que hagin acabat l'ESO. Els necessita per cobrir el dèficit de professionals per a l'hostaleria, la construcció i la indústria. Compleixes els requisits? T'interessa.

 

  

L'empresa Bridge4Mobility serà l'encarregada de reclutar prop de mig miler de candidats per formar part de la promoció Catazubi 2016, un projecte de formació professional dual remunerat, és a dir, combinant la formació a les aules amb l'experiència laboral. Es tracta d'aprendre treballant.

  

 

  

Per cobrir la demanda de llocs de treball, el Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s’acaba la formació, els alumnes d’FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial a sota el braç. Després de la graduació, el 90% dels estudiants continuen treballant a les empreses on han fet les pràctiques, però amb una nova categoria professional i amb una retribució d’acord amb el seu sector. El mercat laboral alemany els ofereix salaris que oscil·len entre 21.000 i 29.000 euros bruts l’any.

  

 

  

B4M ha convocat diverses sessions informatives per tot Catalunya amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i dels ajuntaments de Tàrrega, Pineda de Mar, Mataró, la Seu d’Urgell, Ripoll, Sant Just Desvern, el Consell Comarcal de la Terra Alta i el Consell Comarcal del Baix Penedès.

  

 

  

La Seu d'Urgell ha acollit aquest dimarts una d'aquestes jornades. Una desena de joves hi han participat. Els nois i noies urgellencs s'han pogut informar sobre quines són les professions que s'ofereixen en aquesta FP dual remunerada a Alemanya; així com què significa estudiar, viure i treballar a Alemanya; avantatges i inconvenients; i com funciona el procés de selecció per escollir els joves i les joves per aquesta iniciativa.

  

 

  

Després d'aquesta sessió informativa, tots aquells joves interessats en formar part del programa CATAZUBI 2016 ja poden fer les seva inscripció per participar en el procés de selecció (poden triar 2 professions), que culminarà amb una entrevista.

 Comentaris

envia el comentari