Catalunya Diari

Andorra, un país on hi ha molt més que neu

Andorra, un país on hi ha molt més que neu| Text i fotografies: Laura Biela

 
Moltes de les empreses participants aprofiten aquesta fira per vendre els seus productes amb algun tipus de descompte, fet que provoca que els visitants contractin un nombre elevat de serveis durant aquest esdeveniment. Així per exemple, les estacions d'esquí de Vallnord i Granvalira ofereixen diversos descomptes en el forfait de temporada; Naturlandia dóna la possibilitat d'obtenir el carnet de soci de forma totalment gratuïta amb el que es poden obtenir diversos avantatges; alguns establiments de material també ofereixen roba i esquís de segona mà a preus molt competitius; i l'empresa Snow Driving sorteja un curs de conducció sobre gel.


 


I no sols això, ja que en l'espai exterior, una de les novetats d'aquesta edició, els visitants també poden trobar un circuit de karts, gaudir d’un kayac, inflables per als més petits i la fira d'artesans, que es prolonga fins a la Plaça de la Rotonda. "Gràcies a les novetats d'aquest any, creiem que tindrem més visitants que l'any anterior. És aviat per calcular la gent que ens visitarà, però creiem que podríem arribar als 70.000", ha explicat a lleidaalminut.com el cònsol menor d'Andorra la Vella i conseller de Promoció Econòmica, Jordi Minguillón.


 Activitats d'hivern, però també d'estiu


Aquesta 35a edició, l'organització de la fira ha apostat per ampliar les propostes que s'ofereixen i no apostar solament per les empreses de neu. "Enguany hem volgut que les persones que visitin la fira no coneguin solament les propostes que ofereixen les muntanyes d'Andorra durant l’hivern, sinó també les d’estiu. El nostre objectiu és que la fira es converteixi en un esdeveniment internacional i que sigui la fira del Pirineu dels esports de muntanya d'hivern i d'estiu", ha comentat Minguillón.


 


Un altre dels sectors presents a la fira són les energies alternatives, representat amb empreses procedents d'Andorra, de França i d'Espanya, les quals ofereixen productes innovadors en energies alternatives.


 


I això no és tot. Aquest diumenge es celebra la fira del bestiar, una fira d'interès cultural, organitzada pel Ministeri d'Economia i Territori del Govern d'Andorra i amb la col·laboració de l'Associació de Pagesos i Ramaders. Des de 1979, cada 27 d'octubre, es recupera aquesta tradicional fira, que reunia tots els ramaders de les valls des de temps immemorials. La 35a edició s'organitza a l'aparcament d'autocars del carrer Doctor Vilanova.


 Més espais per a expositors


Els diferents estands que formen la fira estan molt contents amb l'afluència de públic que els visita i la quantitat d'inscripcions i venda d'activitats que aconsegueixen. El cònsol menor d'Andorra la Vella ha explicat que les diferents empreses estan en moment aconseguint nous afiliats, responent les consultes de la gent i oferint les seves propostes als clients interessats.


 


A més dels 180 expositors que es poden trobar en aquesta edició, un 25% més que l'any anterior, n’hi havia 15 més interessats, però que s'han quedat en llista d'espera. "Hem tingut més participants dels que esperàvem i hem tingut que deixar empreses en llista d'espera perquè no les hem pogut ubicar ni al pavelló ni al recinte exterior", afirma Minguillón, qui assegura que si l'any que ve compten amb tantes empreses interessades hauran de buscar una solució per poder fer front a totes les propostes i oferir quanta més oferta turística als visitants millor. Comentaris

envia el comentari