Catalunya Diari

Aterra a l'aeroport d'Alguaire el primer vol dels 11 que Arkia ofereix entre Lleida i Tel-Aviv aquest hivern

Aterra a l'aeroport d'Alguaire el primer vol dels 11 que Arkia ofereix entre Lleida i Tel-Aviv aquest hivern| Text i fotografia: ACN

El primer avió de la companyia Arkia de la temporada d'hivern ha aterrat aquest divendres, dia 15 de gener, a l'aeroport de Lleida-Alguaire a dos quarts de dotze del matí, és a dir, amb 20 minuts de retard. De l'aparell, amb capacitat per a un centenar de persones, hi han baixat 89 passatgers.

Tots ells han contractat paquets tancats a través de l'agència de viatges israeliana Issta-Ski per passar una setmana d'esquí i compres a Andorra per uns 1.200 euros per persona amb tot inclòs (vols, trasllat amb autocar, hotel, forfets, equipament i mitja pensió). Dos autobusos els esperaven a fora per dur-los fins al seu destí, un a Arinsal i l'altre a Pas de la Casa.

Els vols d'Arkia a Tel-Aviv han començat aquest divendres amb normalitat a l'aeroport de Lleida-Alguaire la temporada d'hivern, després que a l'estiu la companyia cancel·lés les operacions previstes per raons "empresarials". Aquesta companyia ofereix un vol a la setmana fins al 25 de març. Per tant, el total de vols procedents de la segona ciutat més gran d'Israel seran 11.

Un dels primers passatgers a sortir de l'aeroport ha estat el treballador de l'agència de viatges israeliana 'Issta Ski', Ido Miodovnik, que ha explicat en anglès que fa 14 anys que porten israelians a esquiar a Andorra. L'any passat, ha afegit, van oferir paquets amb arribada a Lleida i enguany han repetit perquè l'aeroport està més a prop d'Andorra i és més fàcil controlar la gent a l'arribada. Miodovnik no descarta repetir les ofertes amb Lleida-Alguaire ja que l'experiència és molt bona.

Per la seva banda, un passatger procedent de Tel Aviv, Diner Raizi, ha explicat en anglès que és la primera vegada que arriba a Alguaire però que els seus pares hi van aterrar l'any passat i han repetit ara amb tota la família perquè va anar molt bé. Un altre passatger procedent de Tel Aviv, Uri Einan, ha explicat en castellà que és la segona vegada que va a Andorra a esquiar, tot i que és la primera vegada que ho fa aterrant a Alguaire. Einan ha destacat com a positiu de l'aeroport de Lleida la rapidesa i facilitat per recollir l'equipatge i sortir de les instal·lacions i com a negatiu que l'única opció un cop a l'aeroport per anar fins a Andorra és amb un autocar contractat prèviament ja que no existeix l'opció de llogar un cotxe i anar per lliure.

Arkia és l'última companyia a afegir-se a les operacions d'aquest hivern ja que la temporada a l'aeroport de Lleida-Alguaire va començar el diumenge 20 de desembre, amb les rutes de l'operador turístic Neilson des d'Anglaterra. Lleida-Alguaire també compta amb dos vols setmanals (cada divendres i cada diumenge) que ofereix durant tot l'any Air Nostrum a Palma de Mallorca. L'any passat la temporada d'hivern va transportar més de 24.500 passatgers.


Comentaris

envia el comentari