Catalunya Diari

Balanç positiu del Pont de Sant Joan a les zones turístiques de les comarques de Lleida

Balanç positiu del Pont de Sant Joan a les zones turístiques de les comarques de Lleida| Redacció - Fotografia: Noguera Aventura

 Els establiments d’hoteleria obertes en aquestes dates a les zones turístiques de Lleida han tingut una ocupació mitjana del 70%, aproximadament. El turisme rural ha estat al voltant del 60% en el conjunt de la demarcació i, finalment, el sector del càmping ha tingut una ocupació d’un 90% en bungalous i d’un 45% aproximadament, pel que fa a l’acampada. Per la seva banda les activitats de turisme actiu i els esports d’aventura també han tingut un comportament molt satisfactori durant aquest pont de Sant Joan.
 
El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Jordi Blanch, ha qualificat de “bones” les xifres d’ocupació registrades a la demarcació de Lleida que han “complert amb les previsions fetes pel mateix Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el propi sector”. “Un bon inici de l'activitat turística d’estiu que esperem poder mantenir al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre, d’acord amb les previsions que ja vàrem donar a conèixer des del Patronat la setmana passada”, ha destacat Blanch.
 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que les comarques de Lleida han rebut durant aquest 4 dies de pont de Sant Joan la visita d’uns de 50.000 turistes que han fet al voltant d’unes 100.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat durant el darrer cap de setmana i fins al dia 24 de juny, al marge de les segones residencies.
 
Èxit de les activitats a l'aire lliure
D’altra banda, durant els 4 dies de pont de Sant Joan, les activitats a l’aire lliure i de natura com ara els esports d’aventura i el senderisme i les visites culturals, al conjunt de la demarcació de Lleida han tingut una molt bona acollida. En aquest sentit, les empreses de Turisme Actiu i Esports d’Aventura del Pallars Sobirà han valorat de manera molt satisfactòria el nivell de contractació de serveis durant el pont de Sant Joan, principalment el cap de setmana i amb una punta de demanda d’activitats per sobre de la mitjana  el dissabte. El president de l’Associació d’Empreses de Turisme Actiu i Esports d’Aventura de Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha remarcat també que durant la primera quinzena de juny uns 10.000 escolars han practicat activitats de turisme actiu i esports d’aventura a les empreses del Pallars Sobirà.
 
Per últim destacar també que tot el conjunt d’activitats relacionades amb la natura i el turisme actiu s’han vist complementades durant aquests 4 dies amb l’oferta d’actes festius relacionats amb el solstici d’estiu i la festa de Sant Joan arreu de les nostres comarques i de manera molt especial a les comarques del Pirineu amb la Festa de les Falles.Comentaris

envia el comentari