Catalunya Diari

Carrefour es compromet amb productors lleidatans a no comercialitzar fruita de calibres baixos

Carrefour es compromet amb productors lleidatans a no comercialitzar fruita de calibres baixos| ACN - Fotografia: JARC

Responsables de Carrefour s'han compromès aquest dilluns a Lleida davant de representants de la Plataforma per la defensa de la fruita dolça i dels sindicats JARC-COAG i AEALL-Asaja a no comercialitzar fruita dolça de calibres de gama baixa en els seus establiments i a augmentar les compres a productors de la zona.

La reunió entre ambdues parts s'ha dut a terme després dels actes de protesta de divendres passat en cinc establiments comercials de la capital del Segrià –un dels quals Carrefour- per part de productors de fruita, en què els participants van denunciar la presència de producte "en mal estat i de baixa qualitat" en el centre comercial que la cadena té a Lleida. Des de la plataforma i les organitzacions agràries han assegurat que faran seguiment d'aquests compromisos adquirits per part de Carrefour i han reiterat que "volen guanyar-se la vida produint fruita i que la gent pugui degustar-ne la qualitat".

El cap de Producte de Carrefour Espanya, Josep Maria Palanca, i el director d'aquesta superfície a Lleida, Filomeno Garcia, han mantingut una trobada aquest dilluns amb representants de la Plataforma per la defensa de la fruita dolça, i de JARC-COAG i AEALL-ASAJA. La reunió es va fixar el divendres al vespre, després que els pagesos denunciessin la presència de producte "de baixa qualitat i en mal estat" al supermercat Carrefour de Lleida, durant l'acció de protesta convocada per la Plataforma.

Segons han explicat els representants del sector fructícola, els responsables de Carrefour s'han compromès en la reunió d'aquest dilluns a no comercialitzar fruita de calibres de gama baixa i a comprar més producte de proximitat. Els fructicultors han valorat positivament aquests compromisos i han assegurat que faran seguiment del seu compliment per part de la cadena de distribució en posteriors reunions a les quals s'han emplaçat ambdues parts.

Tot i això, els representants de la Plataforma, JARC-COAG i AEALL-Asaja han reiterat que "continua sense assegurar-se cap millora respecte al preu en origen", és a dir, en les liquidacions que reben els productors de fruita, "perquè es manté un hermetisme absolut respecte al preu de compra del supermercat, que impedeix analitzar on està el desequilibri en la cadena de comercialització de la fruita".

Malgrat tot, aquests representants del sector fructícola han dit que seguiran endavant amb noves accions "per millorar la seva situació, i assegurar també que a Catalunya es vengui fruita de qualitat i amb gust a fruita, requisits indispensables per potenciar el consum i fidelitzar-lo", segons han exposat a través d'un comunicat.


Comentaris

envia el comentari