Catalunya Diari

CiU demana crear una partida d’ajut a famílies desnonades al pressupost de la Paeria

CiU demana crear una partida d’ajut a famílies desnonades al pressupost de la Paeria| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 "Es tracta d’una mesura d’urgència que pretén accelerar el procés pel qual l’Ajuntament hauria de deixar de cobrar la plusvàlua a les famílies més vulnerables. Independentment de la legalitat de l’impost, cal atendre a la situació excepcional respecte les execucions hipotecàries sobre l’habitatge habitual amb famílies que no tenen altres béns", ha afirmat la portaveu de CiU, Bea Obis.
 
Aquesta proposta, segons CiU, es podria dur a terme sense desequilibrar els comptes municipals mitjançant la modificació de la partida del Fons de Contingència i la de despeses de divulgació, concretament, en aquesta última, amb la reducció de la periodicitat de la revista de la Paeria de mensual a bimensual per causes d’interès públic.
 
L’al·legació de CiU permet incorporar la partida d’ajut a famílies desnonades al pressupost d’enguany, ja que encara està en període d’exposició pública i és susceptible de ser modificat pel Ple en el tràmit de l’aprovació definitiva. La partid' “Convocatòria extraordinària d’ajuts socials per a desnonaments' seria inicialment de 100.000 euros, però si s’aprova es podrà ajustar a les necessitats dels ciutadans.
 
Paral·lelament, el Grup de CiU instarà l’alcalde de Lleida a intercedir davant els bancs que tenen activitat a la ciutat per tal de demanar-los-hi més implicació i voluntat d’acord per evitar els desnonaments a les famílies lleidatanes.


Comentaris

envia el comentari