Catalunya Diari

Creix el nombre de visitants professionals de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit

Creix el nombre de visitants professionals de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’alcalde de Lleida i president de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha qualificat d’"excel·lent" el desenvolupament de la 60a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i de la 29a edició d’Eurofruit i ha afegit que en els tres primers dies, coincidint amb l’obertura dels dos salons —Eurofruit va tancar les portes el dissabte— i per tant amb major presència de visitants professionals, el nombre de persones que han entrat al recinte firal ha estat un 12% més respecte a l’any passat. 

"Val a dir que la presència de la pluja durant el darrer dia ha frenat la afluència de públic, amb la qual cosa estimem que al final els dos salons hauran rebut uns 150.000 visitants, una xifra similar a la del 2013", ha apuntat Àngel Ros. 
 
D’altra banda, l’alcalde de Lleida ha dit que l’enquesta de satisfacció feta als expositors sobre el resultat econòmic de la Fira de Sant Miquel i d’Eurofruit indica que el 78,2% dels expositors consideren que ha anat bé; el 13%, que ha estat regular, i el 8,8%, no ha anat tan bé com esperaven. Ros ha destacat “la implicació amb la Fira de Sant Miquel-Eurofruit, tant de la Generalitat con del Govern central, “en un moment difícil per al món agrari” i la participació extraordinària de personalitats de primer nivell com ara el president de la Generalitat, Artur Mas; la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina; el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, o el director general de Producció i Mercats Agraris del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Fernando Miranda Sotillos.
 
Finalment, l’alcalde de Lleida ha recordat que ha estat una gran fira amb rècord de l’àrea d’exposició (74.000 metres quadrats) i d’expositors (352). També ha destacat la important presència d’empreses comercialitzadores de tractors, i les novetats dels sectors dels vehicles elèctrics, sistemes de gestió d’empreses, energies renovables, sistemes anti-pedra, viveristes de tòfona, equipaments de reg i drons. També ha remarcat la bona acollida de les 75 activitats paral·leles i la potenciació que han registrat espais com l’Illa del Reg.
 
Noves mesures per als agricultors
Durant l’acte de cloenda dels dos salons, el director general de Producció i Mercats Agraris del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Fernando Miranda Sotillos, ha anunciat que el seu ministeri té preparades mesures extraordinàries per aplicar a la campanya que aviat començarà del sector de la pera i la poma, similars a les dutes a terme amb el préssec i la nectarina, en què es preveu una retirada de la fruita per convertir-la en suc, i destinar aquest producte a entitats benèfiques. Miranda Sotillo ha dit que les mesures aplicades en el sector de la fruita d’ós ha estat positiva i ara ja es comença a recuperar el preu de venda de la fruita.
 
A més, el director general de Producció i Mercats Agraris ha anunciat que el Ministeri d’Agricultura ja està treballant de cara a la campanya vinent per tal de prendre mesures anticipades i progressives per si es produissin noves pertorbacions en el mercat, que, a banda de la retirada de la fruita per mantenir els preus, inclourien la posada en marxa de campanyes per incentivar el consum de fruites i hortalisses i l’obertura de mercats alternatius.
 
En el decurs de l’acte de cloenda de la Fira de Sant Miquel, al qual també han assistit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, han estat atorgats els guardons als guanyadors del Premi del Llibre Agrari i del Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles.


Comentaris

envia el comentari