Catalunya Diari

Divuit empreses lleidatanes exploren el mercat cubà per exportar-hi els seus productes

Divuit empreses lleidatanes exploren el mercat cubà per exportar-hi els seus productes| Text i fotos: ACN

 

Un total de 18 empreses de les comarques de Lleida han participat els darrers dos dies en una ronda de negocis organitzada per la Cambra de Comerç de Lleida per ajudar-les a incrementar la seva presència al mercat cubà o adreçar-s'hi per primera vegada. 

La ronda ha consistit en trobades bilaterals amb l'empresari resident a Cuba Josep Maria Godia, que és també consultor amb més de 20 anys d'experiència. Segons Godia, ara és "un moment clau" per a totes aquelles empreses que vulguin entrar en aquest mercat, d'11 milions d'habitants i que rep anualment 2,5 milions de turistes, coincidint amb represa de relacions institucionals entre Cuba i els Estats Units d'Amèrica. Les accions de la Cambra de Comerç de Lleida continuaran amb una missió comercial a aquest país centreamericà que es farà entre els dies 14 i 19 de novembre del 2016.
 
La ronda de contactes s'emmarca en el Pla Cuba que la Cambra de Comerç de Lleida va posar en marxa d'1 de març amb la presentació de les potencialitats del mercat d'aquell país per a les empreses lleidatanes, a càrrec d'experts de la Cámara de Comercio de Cuba. 
 
Segons la cambra lleidatana, a dia d'avui pràcticament tot el que es comercialitza a Cuba s'importa i l'estat espanyol i Mèxic són els principals proveïdors d'aquest mercat "tan interessant". El fet que històricament des de l'Estat s'hagi apostat pel mercat cubà fa que l'empresariat català i espanyol sigui "el que té una millor imatge al país centreamericà". "Les oportunitats de negoci existeixen en tots els sectors de l'activitat", però sobretot tot allò relacionat amb els sectors hoteler, de l'alimentació, de les infraestructures i de qualsevol tipus de maquinària que permeti desenvolupar la industria local, segons Godia. 
 
La majoria de les empreses que han passat per la ronda de negoci coneixen el mercat d'exportació i algunes fins i tot, són conscients que algun dels productes comercialitzats a través d'altres països han acabat arribant al mercat cubà, fet que "demostra l'interès del país caribeny per l'empresariat lleidatà", segons la Cambra de Comerç de Lleida.


Comentaris

envia el comentari