Catalunya Diari

Edullesa acomiada el seu gerent i el seu assistent per sospites de revelació de secret professional

Edullesa acomiada el seu gerent i el seu assistent per sospites de revelació de secret professional| Redacció - Fotografia: Edullesa

 

El gerent d'Edullesa, Estació Duanera de Lleida SA, i el seu assistent han estat destituïts aquest dimecres de forma fulminant  per sospites de que aquests hagin comès un delicte de revelació de secret professional. La destitució ha estat acordada pel Consell d'Administració d'Edullesa convocat desprès de diferents indicis d'irregularitats amb el tractament de la informació.

Segons declaracions del portaveu del Consell i representant d'Afrucat, Joan Serentill, "des d'Afrucat hem rebut informacions anònimes que apuntaven cap a aquest delicte i que hem contrastat amb diferents firmes del sector. Quan la sospita ha agafat forma hem convocat el Consell i aquest mateix matí davant notari, i de la mà d'experts, hem revisat els equips informàtics d'Edullesa detectant que els correus des dels que s'havien filtrat les informacions havien estat esborrats. Tot i això, s'han pogut recuperar, restablint una còpia del sistema i revelant que, de manera sistemàtica, sortien e-mails amb les factures de les exportacions de fruita que es produïen a la duana de Lleida"
 
En el arxius dels e-mails esborrats s'ha detectat que es revelaven informacions confidencials. Concretament, factures on constaven dades com noms de clients, preus de la mercaderia, formats, destinacions, adreces... Pel que fa al receptor dels e-mails "tenim el convenciment de que es tracta d'una firma comercialitzadora de fruita", afirma Serentill.
 
Segons el portaveu, "aquest fet, no només ha suposat una pèrdua per a les empreses exportadores que han pogut perdre el seu client a causa d'una contraoferta avantatjosa, sinó que també representa un element més que afegeix pressió a la baixa en els preus de la fruita de Lleida i de tota la Vall de l'Ebre".
 
La revisió del material informàtic ha permès constatar, a primer cop d'ull, que les irregularitats fa més d'un any i mig que es venen produint de manera continuada. Malgrat tot, cal esperar els resultats de la investigació per a conèixer l'abast dels fets.
 
El Consell d'Administració ha anunciat que presentarà una denúncia contra el personal acomiadat i també ha volgut tranquil·litzar el sector fruiter assegurant que els serveis de la duana estan garantits i que es reforçarà la seguretat en el tractament de la informació per evitar que aquests fets es puguin tornar a repetir.
 
Serentill també ha assegurat que "s'està treballant per tal de reemplaçar el gerent acomiadat" i assegura que la resta de personal de la Duana, 2 inspectors i l'Agència Transitària, poden mantenir el servei sense cap problema. El mateix Serentill serà qui supervisarà en el dia a dia la tasca de la Duana fins a la nova contractació.
 
Afrucat, per la seva banda, ha rebut les facultats per part del Consell d'Administració per poder actuar i dur a terme les accions necessàries per a la resolució del conflicte.


Comentaris

envia el comentari