Catalunya Diari

El CEEI de Lleida genera un centenar d'empreses, 300 llocs de treball i una inversió de 7 milions

El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Lleida (CEEILleida) ha creat més d'un centenar d'empreses que han generat 300 llocs de treball i una inversió de 7 milions d'euros des de la seva posada en marxa el 2005.


Aquest és el balanç que ha fet del centre dependent de la Diputació de Lleida el president de la institució, Joan Reñé, a la inauguració del XXIII Congrés de la xarxa internacional European Business and Innovation Centre Network (EBN), que engloba tots els Centres Europeus d'Empresa i Innovació (CEI) i reuneix més de 300 assistents.
 
"El CEEI, amb 12 centres distribuïts per les comarques, és un reflex de la capacitat emprenedora dels lleidatans", ha assegurat el president de la Diputació de Lleida. Així mateix, ha destacat que els èxits aconseguits a les terres de Lleida no podrien explicar-se "sense l'acció directa dels centres d'innovació empresarial" que, segons la seva opinió, han permès promoure, implementar i diversificar l'economia lleidatana i impulsar el desenvolupament i la riquesa dels pobles.
 
El president de la Diputació de Lleida ha explicat que la província de Lleida, amb una extensió de 12.000 quilòmetres quadrats, representa un terç de la superfície total de Catalunya, tot i que la població no arriba a un 6% del conjunt de país.
 
Reñé ha explicat que de Lleida van sortir dos recursos fonamentals per al desenvolupament de la societat moderna, com són l'aigua i l'energia elèctrica. A més, ha afegit que Lleida és "un territori privilegiat" en un nus de comunicacions enmig de l'eix Madrid-Barcelona, Tarragona-Sant Sebastià, València-Lleida-Vielha-Tolouse, i al futur el Corredor Mediterrani que generarà importants expectatives logístiques.


Comentaris

envia el comentari