Catalunya Diari

El cicle de conferències 'Història de les idees econòmiques', a CaixaForum Lleida

El cicle de conferències 'Història de les idees econòmiques', a CaixaForum Lleida| Redacció - Fotografia: CaixaForum Lleida

 

CaixaForum Lleida programa per al mes de novembre un nou cicle de conferències, 'Història de les idees econòmiques', a càrrec d'Anton Costas, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona i president del Cercle d'Economia. El nou curs tindrà lloc els dies 8, 15, 22 i 29 de novembre, a les 19.00 hores.

Enfrontats als grans problemes econòmics del període d’entreguerres de la primera meitat del segle XX, el gran economista John Maynard Keynes senyalà que les idees econòmiques, més que els interessos creats, són perilloses "per a bé i per a mal". El cicle de conferències 'Història de les idees econòmiques' té per objectiu a través de quatres sessions acostar al públic ampli a la història de les idees dels últims cent anys per comprendre com, d’una banda, han modelat la visió que tenim sobre com funciona l’economia i, de l’altra, com influeixen, per a bé i per a mal, en les polítiques dels governs i en les nostres vides.
 
Dimarts, dia 8 de novembre - 19.00 hores
1914-1944. EL FINAL DE LA 'BELLE EPOQUE'
Com les velles idees del segle XIX van ser incapaces d'enfrontar-se a les noves realitats: la desigualtat, la depressió, l'atur massiu i la guerra.
 
Dimarts, dia 15 de novembre - 19.00 hores
1944-1989. ELS MILLORS ANYS DE LES NOSTRES VIDES: L’ÉPOCA DE LA IGUALTAT
Com les idees econòmiques de J. M. Keynes i Lord Beveridge van servir de visagra per reconciliar capitalisme amb igualtat social i democràcia.
 
Dimarts, dia 22 de novembre - 19.00 hores
1989-2008. L’ÈPOCA DE L’ARROGÀNCIA I EL RETORN DE LA DESIGUALTAT 
Com les idees de MiltonFriedman i Frederic Hayeck van servir als interessos creats per enfrontar mercat i intervenció pública, fet que va provocar el retorn de la desigualtat.
 
Dimarts, dia 29 de novembrea - 19.00 hores
2008-2016. EL PAISATGE DESPRÉS DE LA TEMPESTA. EL REPTE  DEL SEGLE XXI: RECONCILIAR CAPITALISME, AMB IGUALTAT I DEMOCRÀCIA
Com la desmesura de les idees sobre l'eficiència dels mercats desregulats i la racionalitat dels individus va alimentar la bombolla immobiliària i va portar la crisi del 2008.Necessitat de noves idees per enfrontar-se a la crisi de l'euro i tornar a reconciliar capitalisme amb igualtat i democràcia.
 
El preu de cada conferència és de 4 euros, amb un 50% de descompte per a clients de 'CaixaBank'.


Comentaris

envia el comentari