Catalunya Diari

El PP veu "ficticis i inadequats" els pressupostos de la Paeria

El PP veu "ficticis i inadequats" els pressupostos de la Paeria| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

pressupostos de la Paeria per al proper any 2013 "

En una primera valoració dels pressupostos, es pot veure que en la partida d’ingressos queda reflectit, un cop més, l’increment dels impostos, i particularment de l’IBI, on es preveu un augment en la recaptació superior al 2,6%, "un increment que el grup municipal del Partit Popular no comparteix i al que ja hi va votar en contra a les passades Ordenances Fiscals".

Vilella ha denunciat que aquests pressupostos són un "brindis al sol" amb partides d’ingressos sobredimensionades i que difícilment es podrà donar compliment a les despeses previstes. També ha posat en dubte la previsió d’estalvi de 2,1 milions d’euros i ha remarcat que segons aquests comptes aquest estalvi és pràcticament irrealitzable i que pot comprometre seriosament un pressupost que no es sosté de cap manera. El pressupost de l’Ajuntament de Lleida, incloent les inversions, es veurà reduït en 2 milions d’euros si es compara amb el pressupost inicial de l’any 2012, i també es constata un descens en les inversions que passaran de 12,3 a 8 milions d’euros, ha explicat Vilella.

El regidor popular ha recordat que l’Ajuntament de Lleida no es pot endeutar més degut al Pla d’Ajust a que es va sotmetre el govern de la Paeria per poder pagar els 18 milions d’euros de deutes amb els proveïdors, "un fet que ha comportat que el deute de la Paeria s’hagi incrementat fins als 130 milions d’euros i que durant l’any 2013 es tinguin que pagar un milió d’euros al mes en amortitzacions, sense comptar els interessos".

Finalment, Vilella ha lamentat que aquests pressupostos tornin a deixar de banda d’una manera rellevant dos de les preocupacions més incipients dels ciutadans de Lleida, com són l’ocupació i l’accés a l’habitatge, i, en aquest sentit, ha anunciat que el PP presentarà un paquet d’esmenes dirigides a les persones i a les famílies, a polítiques per a la creació d’ocupació i per reactivar l’economia.


Comentaris

envia el comentari