Catalunya Diari

El pressupost de Lleida prioritza la creació d'ocupació i despesa social

El pressupost de Lleida prioritza la creació d'ocupació i despesa social| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El paer en cap ha subratllat que amb el context actual, "la millor política social és la del foment de l’ocupació" ja que els problemes de la major part de les famílies amb necessitats es poden resoldre amb un lloc de treball. En aquest sentit, les partides destinades per a aquest concepte i que desenvolupa l’Institut Municipal d’Ocupació creixen un 6’5 per cent. Ros ha explicat que la paga extra de Nadal a la qual han renunciat els càrrecs electes, suposarà un estalvi de 60.000 euros que es destinaran a Plans d’Ocupació que posarà en marxa la Paeria.
 
Pel que fa a l’atenció social, els elements bàsics d’aquesta partida, com són els contractes de prestació de serveis i d’atenció a les famílies creixen un 8’5 per cent (de 2.300.000 a 2.500.000 euros). Les atencions benèfiques destinades, també, a les famílies augmenten un 21% -es passa de 217.000 euros a 263.000 euros- i les transferències a entitats sense ànims de lucre que ofereixen diverses atencions socials ho fan en un 10 per cent (de 148.000 a 163.000 euros).
 
L’alcalde ha destacat a les entitats presents, una vintena, la tasca que realitzen en moments com l’actual, on és necessària una major atenció o protecció a les famílies que "ho estan passat malament". A la reunió, també han estat presents els tinents d’alcalde Marta Camps, Josep Presseguer i Montse Mínguez.
 
L’Ajuntament de Lleida dedicarà 8‘5 milions d’euros a polítiques d’atenció social i 5 a foment de l’ocupació, pràcticament el 7 per cent del pressupost municipal. Sobre el volum total d’aquest, el paer en cap ha avançat que experimentarà un augment aproximat de l’1 per cent. L’alcalde ha explicat que la disminució del capítol 1 (personal) permet incrementar les partides destinades als programes d’ajuda social i d’impuls a l’ocupació.


Comentaris

envia el comentari