Catalunya Diari

El Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep tanca amb un 22% més de vendes que l’any passat

El Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep tanca amb un 22% més de vendes que l’any passat| Redacció - Fotografia: Fira de Mollerussa

durant la celebració del certamen

Així, dels 152 cotxes que es van vendre l’any 2012 s’ha passat enguany als 185 per un import total de 4.485.835 euros, xifra aquesta darrera que suposa un milió d’euros més que la de l’any passat. Pel que fa al preu mitjà del cotxe venut ha estat de 24.248 euros, mitja per sobre de la dels darrers dos anys i la qual s’ha vist incrementada també en aquesta edició pel creixement de la venda d’automòbils de gamma alta. Així, els dos cotxes més cars venuts a la fira van ser un Porsche Cayenne i un Range Rover Vogue, tots dos amb un preu 130.000 euros. Pel que fa al més econòmic va ser un Ford Ka per 7.600 euros.

El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha donat aquestes dades aquest dijous amb motiu del sorteig, davant notari, del Premi de 6.000 euros entre tots els compradors d’un cotxe en el marc del certamen, premi que està patrocinat per l’ens firal i els mateixos expositors d’automoció. Segarra ha fet una valoració positiva del Saló de l’Automòbil d’enguany del qual ha dit ha quedat demostrat que "és una bona eina" per als expositors. En aquest sentit, el director ha mostrat la seva satisfacció tant per l’augment al volum de vendes, el qual "s’ha incrementat malgrat la pluja", com per la "recuperació d’expositors" respecte als darrers anys.

Continua el creixement de vendes a fora de Lleida
Després de dos anys incrementant-se les vendes a fora de Lleida, enguany es manté també aquesta tendència i torna a pujar un punt més el percentatge a la procedència dels compradors d’automòbils. Així, en aquesta edició la xifra de vendes a fora de Lleida ha pujat fins al 17% (8% de Barcelona –l’any passat un 7%-, 5% de Tarragona, 1% de Girona i 3% de fora de Catalunya –corresponents a compradors d’Osca, Madrid i Saragossa-), mentre que pel que fa a la resta ens trobem que el 12% van ser de Mollerussa, un 19% d’altres poblacions del Pla d’Urgell, un 17% de Lleida ciutat i un 35% de la resta de Lleida.

Pel que fa als dies de fira, "el més fort en vendes amb 92 cotxes venuts" va ser el dimarts dia 19, segons va indicar el director de Fira de Mollerussa.

El sorteig de 6.000 euros, un gran al·licient
D’altra banda, al sorteig realitzat aquest matí, davant notari, del Premi de 6.000 euros entre els compradors d’un cotxe en el marc de la 141 Fira de Sant Josep ha resultat guanyadora la veïna de Flix (Tarragona), Maria Elena Merino, qui va comprar un Ford C MAX a l’expositor Portolés de Lleida.


Comentaris

envia el comentari