Catalunya Diari

El turisme al Pirineu de Lleida fregarà el 85% d'ocupació durant les festes de Nadal

El turisme al Pirineu de Lleida fregarà el 85% d'ocupació durant les festes de Nadal| Redacció - Fotografia: Facebook Boí Taull

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu un comportament turístic molt bo per aquestes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis al Pirineu de Lleida, que podria situar-se entre el 80 i el 85% de mitjana d’ocupació en el període de 13 dies compresos entre el 25 de desembre, festivitat de Nadal, i el dimarts 6 de gener de 2015, dia de Reis.

La millor ocupació es produirà entre el 27 de desembre i el 4 de gener a les zones amb estacions d'esquí i la seva àrea d’influència, quan alguns establiments penjaran el cartell de complet. Totes les estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida estaran obertes aquestes festes nadalenques, amb unes pistes en bones condicions per a la pràctica de l’esport blanc, mentre que les nòrdic encara no han pogut encetar la nova temporada i esperen que les condicions meteorològiques millorin per poder disposar de prou neu a les pistes. Durant aquest període de 13 dies es podrien vendre al voltant de 225.000 forfets, sempre que les condicions climatològiques siguin favorables.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que la mitjana d’ocupació a les zones turístiques de la demarcació de Lleida durant el període de 13 dies compresos entre el dijous 25 de desembre, festivitat de Nadal, i el dimarts 6 de gener de 2015, dia de Reis, es podria situar entre el 80 i el 85% i amb percentatges que variaran d’acord amb la tipologia d’allotjament, la zona i les dates. Durant aquest període festiu es preveu que es puguin fer unes 250.000 pernoctacions als establiments de turisme reglat, al marge de les segones residències. Molts establiments d’hoteleria situats a les zones amb estacions d’esquí i la seva àrea d’influència arribaran a la plena ocupació entre el 27 de desembre i el 4 de gener, coincidint amb la celebració de Cap d’Any. A la resta de la demarcació l’ocupació turística als establiments d’hoteleria per aquestes dates serà inferior.

El turisme rural a les comarques lleidatanes tindrà un comportament excepcional per aquestes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis amb un alt nivell de reserves. L’ocupació mitjana durant aquests 13 dies se situarà al voltant del 85 % en el conjunt de la demarcació de Lleida. La major ocupació es produirà també entre el 27 de desembre i el 4 de gener, quan el percentatge oscil·larà entre el 95 % i la plena ocupació. La nit de Cap d’Any i fins al 4 de gener seran les dates que els establiments de turisme rural de la demarcació de Lleida tindran pràcticament penjat el cartell de complet. Pel que fa als càmpings, les places de bungalous als 24 establiments oberts per aquestes dates nadalenques tindran també una ocupació del 90 % entre el 26 de desembre i el 4 de gener i s’arribarà a la plena ocupació del 31 desembre fins al 4 de gener.

El bon comportament turístic previst per a aquestes festes de Nadal és degut en gran manera a com s’escauen al calendari els dies de Nadal, Cap d’Any i Reis, que coincideixen amb tres ponts.

Durant aquest període de 13 dies festius, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que visitaran les comarques de Lleida més de 100.000 turistes, que faran unes 250.000 pernoctacions entre hotels, turisme rural, apartaments i les places de bungalous en els 24 establiments de càmping que resten oberts al públic en aquestes dates. El Patronat preveu així mateix que el conjunt de les estacions d’esquí obertes durant aquests 13 dies podrien vendre al voltant d’uns 225.000 forfets, sempre que les condicions meteorològiques siguin favorables. L'oferta turística a les zones pròximes a les estacions del Pirineu de Lleida és de més de 25.000 places entre les diverses modalitats d’allotjament turístic reglat. El nombre de segones residències no és quantificat.

Totes les estacions d’alpí obertes al públic
A hores d’ara l’estació d’esquí de Baqueira Beret ofereix 118 quilòmetres d’esquí amb 77 pistes d’un total de 99, amb gruixos que oscil·len entre els 35 i els 90 cm de neu pols; Boí Taüll Resort, amb el 75% del complex obert al públic i tots els remuntadors en funcionament, ofereix 30 quilòmetres d’esquí. Port Ainé disposa de 10 pistes obertes d’un total de 26 i de 12 quilòmetres d’esquí amb gruixos que van dels 40 als 60 centímetres de neu pols. Espot Esquí ofereix 9 pistes obertes de 22 amb 12 quilòmetres oberts al públic i amb gruixos de neu que oscil·len entre els 30 i els 60 centímetres. Port del Comte té actualment obertes al públic unes 4 pistes, que inclouen la zona de debutants, la dels Tubis i el Jardí de Neu, amb la previsió que les baixes temperatures dels pròxims dies els puguin permetre produir més neu. Finalment l’estació mixta de Tavascan, gràcies a les nevades dels últims dies, ha pogut obrir el darrer cap de setmana i s’hi han posat en funcionament els circuits d’esquí nòrdic i de raquetes, i també la cinta.

Pel que fa a les estacions de nòrdic, de moment encara no han pogut encetar la nova temporada d’esquí 2014/2015, si bé per aquestes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis restaran obertes per a usos turístics i, en el cas que la climatologia sigui favorable amb més precipitacions en forma de neu, obriran les instal·lacions per a l’esquí.

Activitats complementàries a la neu
A més de l'esquí, els visitants també poden gaudir per aquestes dates d'un ampli ventall de serveis relacionats amb la neu i d’un seguit d'actes de caire lúdic, cultural i gastronòmic que se celebren a diversos indrets i pobles de les comarques de Lleida. Les mateixes estacions d'esquí del Pirineu de Lleida també han organitzat diverses activitats per celebrar el Nadal, la nit de Cap d'Any i l'arribada dels Reis. Unes festes que es viuran d'una manera molt especial i diferent a cadascun dels complexos d'hivern.

L'estació de Baqueira Beret ha preparat un programa especial, que ja és tradicional, per celebrar aquestes festes amb els esquiadors que visitin el complex durant aquestes dates. El dimecres 24 de desembre a les 12.15 hores, el Pare Noël arribarà a Beret en trineu de gossos, al costat de la Torre de Control. A continuació seguirà el seu viatge a Baqueira. El dimarts 30 de desembre se celebrarà el Concert de Cap d'Any a l'església de Baqueira, a la cota 1.500, a favor de Món en Armonia amb 'Les quatre estacions' de Vivaldi; el dimecres 31 de desembre a les 19,50 hores, tindrà lloc la baixada de torxes des de Baqueira, i el 5 de gener hi haurà la cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, que faran el recorregut amb retrac des de la cota 1.800 fins a les oficines de l'estació situades a la cota 1.500.

Boí Taüll Resort viurà el dimecres, dia 24, la visita del Pare Noël a l’estació i el 31 de desembre hi haurà una baixada de torxes. També la vigília de Reis el complex rebrà el patge reial i posteriorment, a la tarda, tindrà lloc la cavalcada de Reis a la Vall de Boí. Coincidint amb l’arribada del Nadal, les estacions de Port Ainé i Espot Esquí han preparat un reguitzell d’activitats. Els centres d’Espot i Port Ainé celebraran el dia de Nadal regalant un forfet de dia vàlid per esquiar un altre dia de la temporada a tots els qui es presentin vestits de Pare Noël el dia 25 de desembre. A més, el 5 de gener tant a Espot Esquí com a Port Ainé rebran els Reis Mags d’Orient amb diferents activitats especials per a grans i petits.


Comentaris

envia el comentari