Catalunya Diari

Els Barrufets s'instal·laran al recinte de les Basses

Els Barrufets s'instal·laran al recinte de les Basses| Laura Biela - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'antic complex de piscines municipals de les Basses d'Alpicat es convertirà en un parc familiar d'esbarjo dedicat als Barrufets. Aquesta instal·lació, que es convertirà en la primera d'Europa dedicada a aquests personatges, suposarà una inversió de 30 milions d'euros.


El públic objectiu seran famílies amb nens d'entre 2 i 12 anys, escoles, esplais i altres organitzacions. El parc es planteja com un espai de trobada atractiu, per compartir estones de lleure, diversió i tranquil·litat, "on valors com l'amor a la natura i el medi ambient, diversió en un ambient sostenible, respecte i tolerància, i optimisme i confiança en el futur tindran un pes molt important". Així ho ha explicat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, qui acompanyat pel cap de l'oposició, Joan Ramon Zaballos (CiU), i pel regidor de Promoció Econòmica, Rafel Peris, han presentat el projecte. A l'acte també hi ha assistit Véronique Culliford, presidenta i directora executiva de l'empresa International Merchandising, Promotion & Services (IMPS) i filla del dibuixant belga Pierre Culliford 'Peyo', qui va crear els personatges al 1958.
Tot i que aquest parc dedicat als dibuixos blaus només ocuparà nou de les 27 hectàrees d'extensió que hi ha a les Basses. La resta serà de lliure accés. En aquests terrenys s'ubicarà un hotel familiar, la zona de càmping, caravàning i bungalows, un circuit esportiu i la pista d'atletisme, entre d'altres propostes.El paer en cap ha explicat que la Paeria traurà a concurs la concessió a començament de 2015. Ros ja ha avançat que hi ha una quinzena d'empreses privades interessades en formar part del projecte, "però encara no hi ha res tancat". En aquest sentit, ha explicat que estan disposats a negociar amb cada inversor segons els seus interessos. Fins al moment, el que hi ha tancat del projecte, en el que es treballa des de fa tres anys, és un acord entre la Paeria i IMPS, qui gestiona els drets dels personatges.El que ara és necessita són 47 milions d'euros; 30 per finançar el parc familiar i 17, per al conjunt restant de les Basses.Estudis previs

Abans de dissenyar el projecte, la Paeria va dur a terme un estudi per conèixer les necessitats i interessos de la ciutadania. Entre el 2 i el 21 de juliol es va realitzar una enquesta a 520 famílies amb fills d'entre 2 i 12 anys. Valorant els resultats s'extreu que els Barrufets són els personatges animats més coneguts, amb un índex del 99,9%, per davant d'Scooby Doo (98,5%), Garfield (94,8%), els Picapiedra (93,5%) o Playmobil (88,9%). A més, els Barrufets són les figures més indicades per a un parc infantil segons el 69,9% dels enquestats espanyols, el 58,4% dels francesos, el 79,6% dels russos i el 65,7% dels britànics.Segons les primeres previsions, Peris ha explicat que el primer any de funcionament del parc es calcula que generarà uns ingressos directes de set milions d'euros i 7,5 milions d'euros més d'indirectes. El nombre de visitants durant el primer any es preveu que sigui de 330.000, amb un creixement del 5% durant els propers cinc anys.Comentaris
Xavi TGN
A veure, una petita consulta sobre l'enquesta que falca aquesta determinació de fer el 'Barrufalàndia' a Lleida: indiqueu que \r\n"Abans de dissenyar el projecte, la Paeria va dur a terme un estudi per conèixer les necessitats i interessos de la ciutadania. (...) es va realitzar una enquesta a 520 famílies amb fills d'entre 2 i 12 anys. (...) els Barrufets són els personatges animats més coneguts, amb un índex del 99,9%, (...) Scooby Doo (98,5%), Garfield (94,8%), els Picapiedra (93,5%) o Playmobil (88,9%)."\r\n- Com s'ha d'interpretar aquest resultat???? Sumant els % em fa la fila que ens n'anem a una població de bipolars, o quadripolars!!!!\r\nSeguiu amb "A més, els Barrufets són les figures més indicades per a un parc infantil segons el 69,9% dels enquestats espanyols, el 58,4% dels francesos, el 79,6% dels russos i el 65,7% dels britànics."\r\n- Entre les dues respostes que reprodueixo, em vé al cap una pregunta capciosa: L'ENQUESTA S'HA FET A FAMÍLIES-etc..., D'ACORD: PERÃ’ ADREÇADA A LA OPINIÓ/GUSTOS/INTERÈS DELS NENS, O BÉ A CRITERI DELS PARES????\r\nNo tinc tres carreres però pensar que els nanos de 2 a 12 anys ara per ara, ni tan sols sàpiguen qui són els Barrufets... O els soni per la pel·li de fa uns anys (ecs!), però puguin establir prioritats entre aquells "Pitufos 3D" i l'ScoobyDoo, els Picapiedra... I JA NO EM VINGUIS AMB "PLAYMOBIL"?!??!?!?!??!?!?

envia el comentari