Catalunya Diari

Els preus baixen 2,2 punts al gener en relació al desembre a Lleida i situen la inflació anual al -0,3%

Els preus baixen 2,2 punts al gener en relació al desembre a Lleida i situen la inflació anual al -0,3%| ACN - Fotografia: Jan Cortés (Arxiu)

 

Els preus van baixar 2,2 punts al mes de gener en relació al desembre a la demarcació de Lleida i van deixar una inflació anual del-0,3%, segons les dades que ha publicat aquest divendres l'Institut d'Estadística espanyol (INE). 

El mes de desembre passat l'IPC anual a Ponent va ser del 0,1%, de manera que torna a signes negatius, degut, principalment, a la caiguda del preu de l'habitatge, que se situa al -7,5%.
 
Altres cistelles que registren signes negatius són el transport (-1,2%) i l'oci i la cultura (-0,4%). D'altra banda, les cistelles que més pugen en termes interanuals són els aliments, l'ensenyament i les comunicacions. En termes mensuals, el vestit i el calçat és la cistella que més baixa (-18,5%), degut a les rebaixes.
 
A Catalunya, els preus van baixar 1,7 punts el mes de gener en relació al desembre i van deixar una inflació anual plana del 0%, tres dècimes més baixa que el mes anterior, segons les dades que publica aquest divendres l'Institut d'Estadística espanyol (INE). A l'Estat, els preus van baixar 1,9 punts en termes mensuals i van deixar una taxa d'inflació anual del -0,3%, tres dècimes més baixa que el desembre.


Comentaris

envia el comentari