Catalunya Diari

Es preveu una ocupació del 70% en aquest pont de desembre

Es preveu una ocupació del 70% en aquest pont de desembre| Redacció - Fotografia: L. Biela
La temporada d'esquí 2012/2013 comença de manera força positiva a les estacions d'alpí del Pirineu de Lleida gràcies a les nevades dels darrers dies i a les baixes temperatures, que han permès la producció de neu artificial. Les estacions de Baqueira Beret i Port del Comte ja van encetar la temporada d'esquí al Pirineu de Lleida el dia 1 de desembre, mentre que les restants d'alpí, que són Boí Taüll Resort, Port Ainé, Espot Esquí i Tavascan, obriran aquest dijous, 6 de desembre, coincidint amb l'inici del pont de la Constitució, considerat des de fa uns quants anys com una de les cites clàssiques de l'inici de la temporada d'esquí al Pirineu de Lleida.
Les restants estacions de nòrdic, que són Aransa, Lles de Cerdanya, Tuixent-la Vansa i Virós-Vall Ferrera, a hores d'ara encara no tenen una data per a l'inici de la temporada, en espera de l'arribada de la neu suficient que els permeti encetar la campanya, tot i que restaran obertes per a usos turístics. Només estarà oberta per a la pràctica de l'esquí de fons la zona de debutants al Pla de la Basseta, a l'estació de Sant Joan de l'Erm.
Les diferents estacions d'alpí acumulen uns bons gruixos de neu i podran disposar de bona part de les pistes obertes per aquest pont festiu. Baqueira Beret ha anunciat que tindrà disponibles 115 quilòmetres de pistes dels 120 que ofereix el complex. Per la seva banda, les estacions de Port Ainé i Espot Esquí oferiran uns 10 quilòmetres esquiables a cada centre, la qual cosa representa gairebé un 50% de pistes. Al seu torn, Boí Taüll Resort disposarà també de 20 quilòmetres de pistes en funcionament i Port del Comte preveu tenir en marxa uns 5 quilòmetres de pistes. Pel que fa a l'estació de Tavascan, que ofereix tant esquí alpí com nòrdic, obrirà parcialment per aquest pont i espera poder millorar la qualitat i la superfície esquiable amb la nevada que hi queia aquest mateix matí.
Les nevades animen les reserves


Les nevades d'aquests darrers dies i la proximitat del pont de la Constitució han animat el ritme de les reserves a les zones turístiques de les comarques de Lleida, segons han confirmat els diferents sectors. El Patronat de Turisme de la Diputació preveu una bona ocupació als hotels, les cases de turisme rural i els apartaments, com també en el sector del càmping en la modalitat d'allotjament en bungalous i a les segones residències. De fet, es preveu que durant aquests 4 dies de pont la Val d'Aran i la resta de comarques del Pirineu lleidatà amb estacions d'esquí obertes constitueixin una de les primeres destinacions de neu de l'Estat espanyol.
Tot i aquestes bones perspectives i l'augment de les reserves de darrera hora, es manté una certa prudència a l'hora de fer previsions d'ocupació i d'afluència de visitants per part d'alguns agents turístics de la demarcació de Lleida, per causa de la situació de crisi econòmica com també pel fet que moltes empreses no faran pont aquest divendres i això podria fer minvar el nombre de turistes amb 4 dies d'estada.
Per sectors, l'hoteleria es troba en aquests moments al voltant del 55% de reserves fetes i es preveu que en els pròxims dos dies es pugui arribar a una mitjana d’ocupació del 70% a les comarques del Pirineu de Lleida. Les zones amb estacions d'esquí és on es notarà una millor ocupació, mentre que a les comarques sense complexos d'hivern els nivells d'ocupació turística seran inferiors. Pel que fa al turisme rural, tindrà un comportament més homogeni en el conjunt de la demarcació de Lleida, tant a les comarques del Pirineu com a les de la plana de Lleida, que podria tenir una mitjana d'ocupació també situada al voltant del 70%. En quant a l'allotjament al sector del càmping, amb una trentena d'establiments oberts per aquestes dates (gairebé un 50% de l'oferta), també tindrà un bon comportament amb un 80% d'ocupació a les places destinades a bungalous i d'un 50% en la modalitat de caravàning.
Una gran diversitat d'opcions a més de la neu


A més de les activitats relacionades amb la neu, cal dir també que cada vegada hi ha un nombre més gran de turistes que visiten les comarques lleidatanes per gaudir d'uns dies de descans, en contacte amb la natura, tot descobrint la gran oferta relacionada amb el patrimoni cultural dispers per tots els racons de la nostra geografia, practicant el turisme actiu, descobrint alguna de les rutes turístiques i assaborint els millors plats de la cuina de Lleida elaborats amb productes autòctons. Unes activitats de què el visitant pot gaudir al conjunt de la demarcació de Lleida, del Pirineu a la plana. Molts visitants aprofiten també aquests dies per fer la compra per a tot l'any de l'oli d'oliva verge extra a les diferents cooperatives i molins d'oli de les Garrigues i d'altres comarques productores d'aquest preuat producte. Lleida disposa de moltes ofertes i rutes per poder satisfer tot tipus de públic i d'edats.
D'altra banda, nombroses poblacions de les comarques de Lleida acullen aquests 4 dies una gran varietat d'activitats, concerts, fires, parcs de Nadal, mercats de temàtiques diverses, visites guiades al patrimoni cultural com a les esglésies de la Vall de Boí, als castells de Lleida i a la Seu Vella de la ciutat de Lleida, entre d'altres. Així mateix, es pot gaudir de les jornades gastronòmiques que tenen lloc per aquestes dates. També la Val d'Aran ofereix un seguit d'activitats per aquests 4 dies de pont que combinen el comerç i la cultura, una iniciativa organitzada pel Conselh Generau d'Aran en col·laboració amb els Musèus dera Val d'Aran.Comentaris

envia el comentari