Exportar, una de les vies per fer front a la crisis

Exportar, una de les vies per fer front a la crisis| Redacció - Fotografia: Cambra de Comerç de Lleida

 



Xavier Codina, delegat comercial del Banc de Sabadell a Lleida, afirma que "quan analitzem els balanços o la situació econòmica d’empreses que ja fa temps que treballen en l’exportació, comprovem que tenen una evolució molt més positiva que les que no ho fan". Codina creu que en l’àmbit de les comarques de Lleida "ja s’està exportant molt, sobretot en productes com la fruita o la maquinària i a mercats com el rus o el brasiler, però encara falta camí per recórrer". 
 
Roger Domingo, director de Comerç Exterior de l’entitat bancària, creu que "els requisits inicials per començar a exportar són coses tan bàsiques com disposar d’un producte exportable i tenir clar a quins països vols anar", d’una banda, i comptar amb un assessorament professional i qualificat durant tot el procés, de l’altra. Respecte als mercats potencials per a les empreses lleidatanes, Domingo cita Amèrica del Sud, Xina i el sud-est d’Àsia en general, així com l’Àfrica, encara que aquest darrer àmbit té l’handicap de les dificultats de cobrament.
 
La sessió, destinada a promoure entre les empreses lleidatanes l’exportació (considerada un recurs eficaç per millorar la competitivitat i superar la crisi econòmica) ha comptat amb una trentena d’empresaris i executius lleidatans. La jornada ha inclòs la presentació dels nous serveis d’internacionalització que la Cambra de Lleida ofereix a les empreses. 
 
El Banc Sabadell desenvolupa el programa 'Exportar per Créixer', amb l'objectiu de fomentar i facilitar l'exportació entre les empreses catalanes. Aquest programa, dissenyat a partir de l’experiència de Banc Sabadell en el finançament del comerç exterior i el suport a les empreses exportadores, ofereix una resposta integral a les necessitats de les empreses catalanes interessades a engegar o intensificar una activitat exportadora. La trobada ha estat organitzada en el marc del conveni de col·laboració que la Cambra ha signat enguany amb el Banc de Sabadell.



Comentaris

envia el comentari