Catalunya Diari

La Fira de Formació i Treball de Lleida amplia l’oferta formativa i innovadora

La Fira de Formació i Treball de Lleida amplia l’oferta formativa i innovadora| Redacció - Fotografia: Laura Biela // Ajuntament de Lleida

 

La 10a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, que se celebrarà del 14 al 16 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida, amplia la seva oferta formativa i innovadora comptant amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades.

  

El saló ocuparà una superfície bruta d’exposició de 4.000 metres quadrats i acollirà 50 activitats professionals –entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació–, que es desenvoluparan en la sala de conferències del pavelló 3, la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

  

 

  

L’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Àngel Ros, ha explicat durant la presentació que “aquest és el certamen més important que se celebra a Fira de Lleida relacionat amb la joventut i la competitivitat empresarial”. Ros ha afegit que “en els darrers 10 anys els estudis de Formació Professional han fet un salt molt important, en bona part gràcies a la FP dual i als projectes internacionals, que l’han convertit en una formació de primeríssim nivell i amb unes sortides laborals molt atractives”. 

  

 

  

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, també ha destacat la importància de la FP dual, que “facilita que els joves tinguin més sortides laborals i facilita que els empresaris comptin amb més nois i noies preparades”. Enric Mir, vicepresident de la Diputació de Lleida, ha assegurat que “els empresaris del territori cada vegada demanen més professionals amb estudis de Formació Professional” i ha reclamat més implicació de les administracions, del sector privat i de les famílies en l’aposta per la FP. Miquel A. Cullerés, director dels SSTT d’Ensenyament a Lleida, ha informat que la Generalitat de Catalunya tindrà 30 estands –de les 25 famílies professionals i els propis de l’administració autonòmica– i mobilitzarà uns 200 professors i professores. Cullerés també ha destacat que durant els tres dies es duran a terme nombroses accions entre l’alumnat que visiti la fira com ara l’elaboració de microvídeos, demostracions de maquillatge i perruqueria, visites guiades al recinte, activitats a l’exterior (pràctiques amb maquinària pesada), entre d’altres. A la presentació de la Fira de Formació i Treball també ha assistit la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra.

  

 

  

Primera jornada conjunta d’innovació i emprenedoria a Catalunya

  

Com a novetat, en aquesta edició se celebrarà la primera jornada conjunta d’innovació i emprenedoria a Catalunya, que organitza el Servei Territorial d’Ensenyament a Lleida, amb la col·laboració de les xarxes d’Innova FP i la Xarxa d’Emprenedoria de Catalunya. A la sessió, que tindrà lloc el dijous, dia 14 d’abril, uns 50 alumnes de cicle superior, dividits en 10 grups, desenvoluparan un repte innovador vinculat al territori.

  

 

  

Al saló també es facilitarà informació sobre la nova oferta formativa que només es desenvolupa a les comarques lleidatanes, com és el cas de piragüisme d’aigües braves, escultura aplicada a l’espectacle i ramaderia i assistència en sanitat animal. A més, s’incorporen noves formacions superiors i cursos especialitzats com la formació universitària, màsters i postgraus, amb la presència de la Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili. Cal destacar la presència d’acadèmies d’idiomes, de música i entitats on es presentaran les opcions de formació per a joves, cursos a l’estranger, formació continuada i formació per a adults.

  

 

  

Destaquen també les demostracions, les activitats i les actuacions als estands de les famílies i les entitats participants, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants podran gaudir del funcionament d’una impressora 3D, retoc d’imatge, malabars de baristes, elaboració de pastisseria i rebosteria, maquillatge i perruqueria, entre d’altres. Els alumnes de la família professional de comerç i màrqueting dinamitzaran la fira a través de Facebook, Twitter i Instagram i assessoraran els assistents sobre el funcionament de les xarxes socials.

  

 

  

Pel que fa a les conferències destaquen les que impartiran la jove youtuber Belena Gaynor titulada 'Com podem sobreviure els millennials?' (dijous 14, a les 12.00 hores) i el director d’Organització i Desenvolupament de Persones a Schibsted Spain, Jaume Gurt, sobre “'l camí per trobar feina' (divendres 15, a les 10.00 hores).

  

 

  

25 famílies representades

  

Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives, administració i gestió, agrària, arts gràfiques, arts plàstiques i disseny, comerç i màrqueting, edificació i obra civil, electricitat i electrònica, energia i aigua, ensenyament d’esports, fabricació mecànica, fusta i moble, hoteleria i turisme, imatge i so, imatge personal, indústries alimentàries, informàtica i comunicació, instal·lació i manteniment, química, sanitat, seguretat i medi ambient, serveis socioculturals i a la comunitat, transport i manteniment de vehicles, indústries extractives i disseny, patronatge i confecció.

  

 

  

La fira romandrà oberta dijous dia 14 i divendres dia 15, de 9.30 a 19.00 hores, i dissabte dia 16, de 9.30 a 14.00 hores. L’entrada és gratuïta. La inauguració del saló es farà el dijous, a les 9.45 hores i serà presidida per Meritxell Ruiz, consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A més, el divendres visitarà el certamen la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa.

  

 

  

El saló de Formació i Treball 'F&T' està organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.

Comentaris

envia el comentari