Catalunya Diari

Fruilar es converteix en la primera empresa europea a enviar un contenidor de fruita a Singapur

Fruilar es converteix en la primera empresa europea a enviar un contenidor de fruita a Singapur| ACN - Fotografia: Comunicant

 

La Societat Agrària de Transformació (SAT) Fruilar s'ha convertit en la primera empresa europea que envia un contenidor de fruita per mar a Singapur. L'empresa ha tancat la collita de Pink Lady a un preu un 7% superior al de la passada campanya. 

S'ha recollit un 5% menys de volum de fruita en relació a l'any passat però tot i aquesta disminució provocada per les tres setmanes de boira que es van viure a l'inici de la campanya de recol·lecció, ''la qualitat ha estat superior'', segons el gerent de Fuilar, Joan Serentill.
 
Pink Lady és una varietat de poma tardana que s'ha convertit en una de les marques de fruita més potents del món i es caracteritza pel seu color rosat, el nivell de sucre i la seva duresa. Es ven als mercats nòrdics i al Regne Unit.
 
Fruilar, que el 2015 celebra el seu 50è aniversari, mira al futur amb nous projectes. Una de les iniciatives que es planteja és entrar al mercat de la distribució. “Volem que el productor ens identifiqui com el lloc on porta la fruita, però especialment que ens consideri com una eina de suport per vendre-li”. L’empresa lleidatana fa una crida a nous productors perquè s’afegeixin a la “família Fruilar”. Composta per 24 comunitats familiars que conreen unes 600 hectàrees de fruiters, Fruilar ocupa a unes 80 persones que ja formen part de la tercera generació del projecte.
 
Més enllà de la varietat de poma Pink Lady, que els ha obert la porta als mercats internacionals, Fruilar va ser pionera a l’estat espanyol en els sistemes de fred amb atmosfera controlada, ja que es va convertir en una referència per als enginyers que visitaven la central per prendre’n exemple. 
 
Resultat d’una aliança productiva amb mig segle d’experiència, Fruilar produeix i comercialitza uns 15 milions de quilos de fruita en l’àmbit mundial seguint la tradició familiar des de 1965. Distribuïdora de la marca Pink Lady, sempre s’ha caracteritzat per ser pionera en sistemes de qualitat certificats, programes de traçabilitat i producció integrada, a més de formar part de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida.


Comentaris

envia el comentari