Catalunya Diari

GLOBALleida impulsa una agència de col·locació provincial

GLOBALleida impulsa una agència de col·locació provincial| Redacció - Fotografia: GLOBALleida

 

GlobaLleida ha iniciat la implantació d'una plataforma digital d'ocupació territorial, com a pas previ a la creació de l'Agència de Col·locació Provincial, que serà una realitat durant el 2015. Aquesta nova plataforma virtual, ja en funcionament, integra a través d'un sistema en xarxa informació comuna a tots els serveis ocupacionals bàsics que presten les entitats del territori per tal de poder intercanviar coneixement i informació com ara borses de treball, formació o diferents accions que desenvolupen les diferents institucions lleidatanes.

Per al 2015, GLOBALleida marca els seus objectius orientats en quatre eixos estratègics, com són l'impuls del foment de l'esperit emprenedor i la creació d'empreses, facilitar el creixement i la consolidació dels projectes empresarials, el desenvolupament de programes d'internacionalització i dinamització sectorial per a l'atracció de projectes i fomentar la generació d'ocupació. Així, dins d'aquestes àrees, els projectes més destacats per al proper any són: el Programa d'Emprenedoria per a Secundària amb noves activitats i la consolidació dels premis Emprenedoria Primària i Secundària i el nou Observatori d'Emprenedoria, en col·laboració amb la Càtedra Repsol; Nou programa de Creixement per a Autònoms i Micropimes 'T'acompanyem' i nou Servei d'Atracció de Projectes; Nous programes Clúster Oli i Why Lleida i la nova Plataforma d'ocupació territorial i creació de l'Agència de Col·locació Provincial.
 
El president executiu de GLOBALleida, Ramon Roca, i el seu conseller delegat, Oriol Oró, han presentat aquest dimarts el balanç de les accions dutes a terme per aquest consorci aquest anys 2014. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit a la trobada, on s'han posat de relleu els objectius més importants de cara al proper any com són generar ocupació i crear i consolidar empreses per atraure inversió a les Terres de Lleida. Alhora, s’ha constatat la consolidació del consorci GLOBALleida com entitat de referència en la dinamització de l’economia lleidatana, basada en les àrees d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, la de Talent i Ocupació i la del desenvolupament de Territori, Infraestructures i Projectes Estratègics.
 
Per impulsar la iniciativa empresarial i la creació de noves empreses, durant el 2014, s’han portat a terme accions d’orientació i assessorament a un total de 437 persones emprenedores, que ha suposat la creació de 78 noves empreses al territori i 100 nous llocs de treball, així com una xarxa de 18 centres a les principals capitals de comarca amb un centenar d'empreses allotjades que han generat 265 llocs de treball i 173 activitats formatives en les quals han participat 2.568 persones. A més, s'han posat en marxa programes específics per donar suport al desenvolupament del territori com el Rural 100, programes per l'acceleració empresarial i la internacionalització de les empreses com el PAE i l'Start-Up Catalonia, entre altres.
 


Comentaris

envia el comentari