Catalunya Diari

Incrementa un 31% la venda de cotxes a les comarques de Lleida des del setembre de l'any passat

Incrementa un 31% la venda de cotxes a les comarques de Lleida des del setembre de l'any passat| Text i fotografia: ACN

 

El nombre de cotxes venuts a Catalunya s'ha situat aquest mes de setembre en 11.461 vehicles, cosa que suposa un increment del 24,2% en relació amb les vendes que es van registrar el setembre del 2014, segons ha informat l'Associació Espanyola de Fabricants i Automòbils i Camions (Anfac). 

Amb aquest increment del mes de setembre, a Catalunya s'acumulen 25 mesos seguits d'augments de les vendes de cotxes en termes interanuals. A més, aquest més de setembre, amb 11.461 cotxes matriculats, és el millor mes de la sèrie des de l'any 2008, just en l'inici de la crisi. En el conjunt de l'estat espanyol, les vendes han crescut un 22,5% amb un mes de setembre que ha estat el millor des de l'any 2009.
 
Anfac assenyala que les vendes de cotxes mantenen la ''intensitat'' dels últims mesos i en el conjunt de l'estat espanyol ja s'arrosseguen nou trimestres consecutius d'increments que en el cas de Catalunya suposen 25 mesos seguits d'augments de les vendes en termes interanuals, en concret des del mes de setembre del 2013, quan es va iniciar la tendència a l'alça. 
 
Lleida, el millor setembre des del 2009
Les vendes de cotxes a les comarques de Lleida es van situar en 464 unitats, cosa que suposa un increment del 31,44% més que el setembre de l'any passat. Aquest mes de setembre a Lleida ha estat el millor mes de setembre des de l'any 2009 quan aquell any es van vendre 552 unitats. 
 
Els primers nous mesos a Lleida s'han venut 4.886 vehicles, amb un increment del 32,09% en relació amb el mateix període de l'any passat. El de Lleida és l'increment percentual més elevat d'entre totes les províncies, tot i que és la demarcació on s'ha venut menor número de cotxes.
 
 
L'Estat Espanyol
En el conjunt de l'estat espanyol el setembre es van matricular un total de 69.826 unitats, amb un augment del 22,5%. Amb aquestes xifres de vendes, aquest mes de setembre és el millor mes de setembre des del setembre del 2009 quan es van vendre 77.373 vehicles. 
 
En el cas de Catalunya, si s'observen les vendes de cotxes des de l'any 2008, aquest mes de setembre en el mercat català ha estat el millor mes de setembre des de l'inici de la crisi. 


Comentaris

envia el comentari