La Costa Daurada porta la platja a Lleida

La Costa Daurada porta la platja a Lleida| Redacció - Fotografia: Promotourist

 

Representants del turisme de la Costa Daurada han presentat a Lleida l'oferta turística i les novetats per aquesta temporada. L'acció té per objectiu consolidar i reforçar un mercat de proximitat tant important com el lleidatà, i és que aquest és un dels principals mercats emissors de turistes cap a la Costa Daurada.

La presentació ha coincidit amb la celebració d'un workshop professional en què es presentarà l'oferta turística de la zona davant un grup de més de 30 agents de viatge locals. La presentació anirà a càrrec de representants de les destinacions de Salou, Cambrils, Vila-seca La Pineda, Costa Daurada, així com empresaris desplaçats des de la zona.
 
Situada a poc més d'una hora en cotxe de Lleida, la Costa Daurada és una de les destinacions preferides a Catalunya i Espanya. Entre tots els visitants que van arribar a la zona el passat estiu, un 26,3% eren catalans, un 31,9% eren de l'Estat Espanyol i el 41,8% eren estrangers.
 
Pel que fa l'origen dels visitants catalans a la zona, el públic lleidatà és el segon més nombrós a la Costa Daurada i representa un 20% del total. Lidera aquest rànquing de visites els turistes provinents de la província de Barcelona. La tercera posició és pels visitants de la pròpia província de Tarragona i de Girona (1,8%).
 
Segons dades recollides per l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de turisme i oci de Catalunya, amb seu a Vila-seca, un 87% dels lleidatans que visiten la Costa Daurada i s'allotgen en hotel, càmping o apartament turístic repeteixen visita a la zona, fet que demostra un grau elevat de fidelització cap a la destinació. Tanmateix, un 35% dels lleidatans enquestats vinculen la Costa Daurada a calma i vacances. Finalment, l'enquesta destaca que la tipologia majoritària del turista lleidatà són famílies amb nens petits i parelles entorns als 40 anys.
 
Una destinació pel turisme familiar i esportiu
La Costa Daurada és una de les destinacions més importants a Catalunya pel que fa al turisme familiar i molts dels seus municipis compten amb el certificat de Destinació de Turisme Familiar atorgat per l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Aquest segell garanteix a les famílies que el municipi escollit per a les seves vacances és sensible i treballa per garantir que els equipaments i serveis estiguin adaptats a les famílies, especialment les que viatgen amb infants. A la zona, els municipis de Salou, Cambrils, Vila-seca La Pineda Platja, Calafell, El Vendrell i les Muntanyes de Prades també tenen aquesta certificació.
 
Tanmateix, a la Costa Daurada, els municipis de Salou i Cambrils disposen també del certificat de Turisme Esportiu atorgat per la Generalitat de Catalunya. Aquesta catalogació distingeix les destinacions per la qualitat dels seus equipaments esportius i per l'especialització de l'allotjament.
 
A part dels productes familiars i esportius, la Costa Daurada exerceix una forta atracció als lleidatans gràcies a aspectes com la gastronomia (amb rutes enologies i productes propis), la cultura (amb vestigis romans i obres d'alguns dels genis del modernisme), els esports nàutics i de muntanya (que inclouen vela, ciclisme i senderisme en entorns com el de la Serra del Montsant, catalogada com a Parc Natural per l'important valor de les espècies naturals i vegetals que hi habiten, les muntanyes de Prades o el Bosc de Poblet).
 
La Costa Daurada compta, a més, amb PortAventura World, el resort més important d'Europa que a un projecte consolidat suma la voluntat de créixer, innovar i reinventar-se per sorprendre sempre al visitant. En aquest sentit, l'any 2017 és prevista l'obertura de Ferrari Land, que comptarà amb un autèntic circuit de carreres, l'accelerador vertical més alt i ràpid d'Europa, així com d'un hotel de 5 estrelles de gran luxe.Comentaris

envia el comentari