Catalunya Diari

La demarcació de Lleida preveu per aquest estiu l'afluència d'uns 570.000 visitants i 1,67 milions de pernoctacions

La demarcació de Lleida preveu per aquest estiu l'afluència d'uns 570.000 visitants i 1,67 milions de pernoctacions| ACN - Fotografia: Nou Camping

 

El sector turístic de les comarques lleidatanes encara amb optimisme aquesta temporada d'estiu, en la qual espera la visita de 570.000 turistes -un 18% dels quals seran estrangers-, que faran entorn de 1.675.000 pernoctacions, un 6% més que durant els mesos de juliol, agost i setembre del 2015, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. 

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una "bona" temporada d'estiu al conjunt de les comarques lleidatanes, en que s'espera l'afluència de 570.000 visitants i unes 1.675.000 pernoctacions en allotjaments reglats, deixant de banda les segones residències. Aquestes xifres suposaran un increment del 6% en relació amb els mesos de juliol, agost i setembre del 2015, increment que segons el director del Patronat, Juli Alegre, es complirà si el temps i la meteorologia acompanyen. Alegre destaca que "venim d'uns quatre primers mesos de l'any en què s'han incrementat un 11% el nombre de pernoctacions -en relació amb el 2015-, fet que confirma la tendència a l'alça dels darrers anys" pel que fa al volum de turistes que visiten i fan nit a la demarcació. 
 
El sector turístic lleidatà és optimista i preveu que pel mes d'agost que l'ocupació mitjana se situï entre el 80 i el 85%, tot i que en algunes dates, destinacions i tipologies d'allotjament els percentatges seran superiors com ara a les zones del Pirineu i durant el pont del 15 d'agost. Al juliol i al setembre, l'ocupació turística oscil·larà entre el 45 i el 60%. El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida remarca, però, que aquestes estimacions poden variar en funció del temps que faci ja que "si la meteorologia és favorable, les xifres seran favorables, però si és adversa sempre pot perjudicar". 
 
Ocupació per sectors 
Els establiments turístics de la demarcació de Lleida ofereixen aquest estiu unes 56.452 places d'allotjament reglat, repartides entre 1.267 establiments (entre hotels, càmpings, turisme rural, apartaments turístics, refugis, instal·lacions juvenils i albergs). Al marge queden les segones residències, que no estan comptabilitzades dins aquesta oferta. Pel que fa a l'hoteleria, al juliol s'estima una ocupació mitjana d'entre el 45 i el 50%. Les dues primeres setmanes l'ocupació serà similar al mateix període del 2015, mentre per la segona quinzena de juliol s'espera un increment de visitants respecte a l'any anterior. Al mes d'agost, l'ocupació se situarà de mitjana entorn del 80 i 85%. Al setembre, l'ocupació en els establiments hotelers lleidatans serà del 45%. 
 
Quant al turisme rural, les previsions del Patronat parlen d'una ocupació mitjana d'entre el 45 i el 50% durant els mesos de juliol i setembre, que arribarà al 85% a l'agost. Pel que fa al sector del càmping, en la modalitat d'acampada l'ocupació rondarà entre el 55% i el 60% al juliol, s'enfilarà fins al 85-90% al mes d'agost, mentre al setembre se situarà entorn del 45%. En els bungalous, l'ocupació al juliol es mourà entre el 75 i el 80%, la primera quinzena d'agost s'espera arribar a la plena ocupació, i al 90% la resta del mes, mentre al setembre fregarà el 60%. Els càmpings lleidatans oferiran aquest estiu 17.800 places, 4.000 de les quals corresponen a bungalous. 
 
Així mateix, les empreses de turisme actiu i d'esports d'aventura estimen que oferiran aquesta temporada d'estiu un 5% més de serveis que durant els mesos de juliol, agost i setembre de l'any passat. 
 
Procedència dels visitants
Els turistes que visitaran les comarques de Lleida aquest estiu procediran majoritàriament de Catalunya (un 60% del total), seguits dels visitants de la resta de l'Estat -majoritàriament de la comunitat de Madrid, País Valencià, Castella-la Manxa, País Basc i Andalusia-. Al voltant d'un 18% correspondrà a turisme estranger, de manera que gairebé uns 100.000 turistes d'altres països visitaran aquest estiu la demarcació de Lleida, principalment procedents de França, però també del Benelux, Alemanya, la Gran Bretanya i Israel, amb percentatges inferiors. En aquest sentit, Juli Alegre confia que es mantingui la tendència a l'alça del turisme estranger ja que durant tot l'any 2015 les pernoctacions que aquests visitants van fer a les comarques de Lleida van créixer un 11%. 
 
Per zones, la Val d'Aran, els dos Pallars, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i la Cerdanya concentraran les xifres d'ocupació més altes. Igualment, es preveu que l'ocupació a la resta de comarques i a la ciutat de Lleida tingui també un bon comportament durant l'estiu.


Comentaris

envia el comentari