Catalunya Diari

La Diputació preveu repetir amb una bona ocupació turística aquestes vacances de Setmana Santa a Lleida

La Diputació preveu repetir amb una bona ocupació turística aquestes vacances de Setmana Santa a Lleida| Redacció - Fotografia: Boí Taüll / Laura Biela / Romà nic Vall de Boí / Noguera Aventura

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona ocupació turística per aquestes vacances de Setmana Santa a les zones turístiques de les comarques de Lleida. Els turistes podran gaudir d'unes magnífiques condicions per a l’esqui a la major part dels centres d’hivern i dels darrers dies d'esquí de la temporada 2014/2015, com també de l'inici de la nova campanya d'esports d'aventura i turisme actiu que tot just acaba de començar coincidint amb l'arribada de la primavera.

El turisme rural, el turisme de natura, el turisme cultural i la gastronomia són altres punts d'atracció per als visitants en aquest període vacacional.

L'ocupació turística a les comarques del Pirineu per aquestes vacances de Setmana Santa es podria situar al voltant del 85% de mitjana del Dijous Sant fins al dilluns de Pasqua, i en un percentatge inferior durant el tram que va de dissabte, 28 de març, fins al dimecres 1 d’abril. La millor ocupació turística es donarà a les zones del Pirineu i a les proximitats de les estacions d'esquí, tret del turisme rural, que mantindrà una ocupació alta de manera homogènia a tota la demarcació de Lleida.

Per sectors, es preveu que els establiments d'hoteleria situats a zones turístiques tinguin una ocupació al voltant del 85% del Dijous Sant al dilluns de Pasqua, i en percentatges inferiors que podrien oscil·lar entre el 40 i el 70% de mitjana la resta de la setmana en funció de les zones, en especial a les proximitats de les estacions d’esquí. Com a exemple l’estació de Boi Taüll Resort tindrà una plena ocupació en el primer període festiu gracies a l’oferta per a grups amb activitats relacionades amb l’esquí com també amb la primavera i de natura.

El turisme rural, que té una gran demanda, mantindrà un any més un alt percentatge d'ocupació que estarà entre el 85 i el 90% durant els cinc dies festius del Dijous Sant al dilluns de Pasqua i entre el 35 i el 40% la resta de dies.

Pel que fa al càmping, amb pràcticament tots els establiments oberts per aquestes dates, es preveu una ocupació molt alta, per sobre del 90%, a les places de bungalous i mobilhomes del Divendres Sant fins al dilluns de Pasqua, mentre que la resta de dies l'ocupació estarà al voltant del 60% en aquesta modalitat d’allotjament. El nivell d'ocupació a les places destinades a l'acampada del 2 al 6 d’abril es preveu que estigui al voltant del 60% de mitjana i en percentatges inferiors en el primer tram de la setmana.

Altres modalitats d'allotjament reglat, com ara els apartaments turístics, refugis, albergs, també es preveu que tinguin per aquests dies uns bons percentatges d'ocupació. L'oferta d'allotjament se situa en 58.260 places, entre hoteleria (20.805), turisme rural (4.404), càmping (22.149), apartaments (3.054), refugis (1.795), cases de colònies (2.201), Albergs de Joventut (3.166) i granges escola (686).

D'altra banda, també cal tenir present el nombre de pernoctacions a segones residències i a cases d'amics i familiars, que incrementen notablement aquesta xifra de visitants.

Acomiadar la temporada d'esquí
Les recents nevades d’aquest mes de març han deixat una gran quantitat de neu i han millorat les perspectives per als aficionats a l’esport blanc de cara al final de la temporada, que es preveu molt bo, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin. Totes les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida presenten unes molt bones condicions per a l’esquí per a aquesta Setmana Santa, tret del complex de Port del Comte, que actualment té 8 dels seus 17 remuntadors en funcionament i 11 pistes obertes al públic, el que representa un 40% de la superfície esquiable oberta al públic.

La majoria de les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida tenien previst el tancament de la temporada el pròxim dilluns de Pasqua, 6 d'abril, però les bones condicions meteorològiques i el bon estat de la neu han fet que les estacions de Baqueira Beret, Espot Esquí i Port-Ainé, allarguin la temporada fins al cap de setmana de l’11 i 12 d’abril. Baqueira Beret obrirà del 6 al 12 d’abril de manera parcial i Espot Esquí i Port Ainé obriran despres de Setmana Santa el cap de setmana de l’11 i el 12 d’abril. La resta tancaran la temporada el dilluns, 6 d’abril. El complex de Tavascan ofereix fins al final de la campanya la modalitat de nòrdic, atès que el circuit d’alpí està tancat a causa d’una allau que va afectar el telecadira. El conjunt de les estacions d’esquí nòrdic restaran obertes al públic per Setmana Santa tant per a la pràctica de l’esquí com per a l'ús de raquetes.

Durant el període de 10 dies de vacances de Setmana Santa les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida poden vendre més de 75.000 forfets, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin. Els aficionats a l'esport blanc i la neu, a més de practicar l'esquí, també poden gaudir d'una àmplia oferta d'activitats ludicoesportives i d'après-ski, com les sortides amb raquetes de neu, excursions i passejades amb trineus tirats per gossos, excursions a cavall, entre d'altres.

Les activitats d'esports d'aventura
Les comarques lleidatanes presenten com un dels principals atractius per les vacances de Setmana Santa la gran varietat d'activitats que es poden dur a terme i que permeten compaginar tota l'oferta i les activitats de la neu i l'esquí amb l'inici de la temporada d'esports d'aventura i turisme actiu amb una cinquantena d'activitats d'aigua, de terra i d'aire.

Els esports d'aventura i les activitats relacionades amb el turisme actiu seran l'altre producte estrella per aquestes vacances de Setmana Santa.

Així mateix, les vacances de Setmana Santa són també una època ideal perquè els visitants comparteixin i coneguin algunes de les tradicions dels nostres pobles i comarques com ara les processons i els viacrucis de caire religiós, o altres vinculades com les caramelles, els aplecs i les romeries. Entre les activitats més representatives podem destacar la festivitat dels Dolors de Bellpuig; els viacrucis i les processons de la ciutat de Lleida, Barruera, Bossòst, Tremp i la Seu d'Urgell; les caramelles de la Seu d'Urgell, Oliana i de diversos pobles del Solsonès, i els aplecs del dilluns de Pasqua, com també l'escenificació de la Passió a Cervera.Per la seva banda, el Tren dels Llacs, un recorregut paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur orientat bàsicament al turisme familiar, inicia la setena temporada a partir de Setmana Santa. En concret farà la primera sortida el dissabte, 4 d'abril, i finalitzarà el 31 d'octubre, amb un nombre total de 26 circulacions i s'espera que amb la incorporació del nou cotxe es puguin superar els 7.000 passatgers en aquesta nova campanya.

Finalment, cal destacar que per aquestes dates el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí, la Ruta dels Castells, el recentment estrenat Centre Paleoambiental Espai Dinosfera de Coll de Nargó, com també el Centre d'Observació de l'Univers del Montsec, que estrena la temporada amb el nou planetari Open 3D i el Centre d’Interpretació de l’Or del Segre a Balaguer, entre d’altres, amplien els seus horaris d'atenció al públic.


Comentaris

envia el comentari