Catalunya Diari

La fira de Sant Miquel de Lleida constata indicadors positius per al sector agrari, segons els organitzadors

La fira de Sant Miquel de Lleida constata indicadors positius per al sector agrari, segons els organitzadors| ACN - Fotografia: Fira de Lleida

 


La fira de Sant Miquel de Lleida, que ja celebra la 61a edició, s'ha considerat sempre un bon termòmetre de l'estat de sector agrari i enguany els organitzadors constaten "bons indicadors" i un "canvi de tendència a positiu". Així ho han assegurat el president del patronat de la Fira i alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el director de fira de Lleida
 Un exemple és que torni a ser present a la fira el sector financer per atendre les demandes d'inversió de pagesos i ramaders o un creixement de la presència del sector del regadiu. El certamen, que coincideix amb les festes de la Tardor de Lleida, viu aquest dissabte el primer dia de multituds.
 
La fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit -que es van inaugurar dijous i s'allarguen fins aquest diumenge- presenten com a grans novetats un espai específic destinat als drones; el reforç del sector dels fruits secs i de l'Illa del Reg, un espai temàtic centrat en els regadius i en les comunitats de regants, i l'augment considerable d'expositors del sector de viveristes procedents de l'Estat espanyol i de França. Tot plegat a compensat l'absència enguany dels tractors, ja que el sector va decidir ser present al certamen de Lleida cada dos anys.

 
La cita firal internacional acull enguany 325 expositors directes repartits en una àrea bruta d'exposició de 64.000 m2, el que representa la plena ocupació del recinte. Quant al programa d'activitats paral·leles, un dels principals valors afegits de la fira agrària de Sant Miquel, ofereix 64 propostes, incloses 36 jornades tècniques, 4 reunions professionals i les 24 activitats del congrés "Aliments del territori i tu".
 
Aquest dissabte, com és tradició, el certamen celebra el dia de la ciutat i a primera ha s'ha hissat la bandera de Lleida i s'ha fet l'ofrena floral a l'alcalde Fuster, pare del parc dels Camps Elisis (el recinte que acull la fira). El president del patronat de la Fira i alcalde de la ciutat, Àngel Ros, ha destacat que "hi ha bons indicadors de com està funcionant" i ha afegit que "esperem que aquests indicadors arribin també a les petites empreses i a les famílies". "Fira de Sant Miquel està representant la innovació al món agrícola i ramader i és un any més la fira més representativa del sector a tot l'estat", ha dit.
 
Com a indicadors positius Ros ha remarcat el fet que s'hagi incrementat la presència de sector del reg i el sector financer, "això demostra que s'aposta per projectes de futur, perquè només es tiren endavant projectes de reg, que sempre tenen un cost pels futurs regants, quan hi ha perspectives de futur". Un altre exemple, per l'alcalde, és la destacada presència de tecnologia avançada per al sector agrari com són els drones, "que ja comencen a tenir entitat pròpia dins la fira". Per últim, Àngel Ros també ha dit que el saló Eurofruit demostra que, malgrat les dificultats, el sector de la fruita de Lleida continua estant "a dalt de tot d'Europa".
 
En el mateix sentit s'ha expressat el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, que ha remarcat també la presència de maquinària pesada d'obra pública vinculada a les reparcel·lacions i l'entrada de nous inversors al món agrari amb plantacions extensives. "Tot plegat ens fa veure que el sector és dinàmic i l'ambient que hem detectat en tot aquest procés de comercialització i contractació és de canvi de tendència a positiu", ha conclòs.Comentaris

envia el comentari