Catalunya Diari

La Fira de Sant Miquel té un impacte econòmic de 6 milions d'euros a la ciutat de Lleida

La Fira de Sant Miquel té un impacte econòmic de 6 milions d'euros a la ciutat de Lleida| Text i fotos: ACN

 

L'impacte econòmic de la darrera edició de la Fira de Sant Miquel i del Saló Eurofruit – salons paral·lels celebrats entre el 29 i el 2 d'octubre – sobre la ciutat de Lleida ha estat d'uns 6 milions d'euros. Aquesta xifra, basada en el càlcul establert per la Generalitat, fa referència a la despesa feta per expositors i visitants en àmbits com l'hostaleria, la restauració, el comerç, el transport i altres serveis. 

Una altra dinàmica que ha quedat palesa durant el saló és que el sector agrari repunta amb un increment d'exportacions agroalimentàries i de vendes de maquinària agrícola. Sant Miquel ha acollit expositors de 7 països i visitants de 34 estats, fet que situen el certamen com a referent a nivell de l'estat espanyol i internacional, especialment en l'àmbit del sud d'Europa.
 
A banda d'expositors procedents d'Itàlia, Portugal, el Regne Unit, Holanda, i Alemanya, Sant Miquel ha registrat en la passada edició visitants d'Algèria, Andorra, Bèlgica, Benín, Bolívia, Bulgària, Burundi, Colòmbia, Egipte, Espanya, Estats Units, França, Gàmbia, Ghana, Grècia, Gran Bretanya, Holanda, Índia, Irlanda, Itàlia, Kenya, Líbia, Mèxic, Nigèria, Pakistan, Portugal, República Dominicana, Senegal, Sudan, Tunísia, Turquia, Ucraïna, Uruguai i Veneçuela.
 
Segons dades de l'organització, la Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit han reflectit la vitalitat del sector agrari amb la presència de 336 expositors nacionals i internacionals, que han incrementat la superfície d'exposició en un 15% fins assolir els 74.000 metres quadrats.


Comentaris

envia el comentari