La Generalitat es compromet accelerar els tràmits perquè les asseguradores peritin dilluns els danys de la tempesta

La Generalitat es compromet accelerar els trà mits perquè les asseguradores peritin dilluns els danys de la tempesta| Text i fotografia: ACN

La Generalitat s'ha compromès a accelerar els tràmits perquè les asseguradores facin dilluns els peritatges dels danys de la tempesta d'aquest divendres als conreus de Lleida. Aquest és l'acord a què ha arribat el departament d'Agricultura amb pagesos i sindicats, reunits aquest dissabte a la tarda d'urgència.

Tot i que les xifres oficials no se sabran fins dilluns, els sindicats ja han avançat que la tempesta ha afectat 15.000 hectàrees a la demarcació de Lleida amb pèrdues que poden superar els 60 milions d'euros. Hi ha 19 municipis afectats del Segrià, el Pla d'Urgell i el nord de les Garrigues. Segons el departament d'Agricultura, hi ha zones on l'afectació és del 100%.

El responsable de la fruita d'Unió de Pagesos (UP), Xavier Gorgues, ha demanat que les peritacions d'Agroseguro siguin ràpides i que els pagesos informin dels danys el més aviat possible perquè dimarts els pèrits d'Agroseguro actuïn, ja que hi ha moltes explotacions on s'havia de començar a collir dilluns.

En aquest sentit, el director general d'Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, ha demanat a Agroseguro que aquelles plantacions on s'havia de començar a collir dilluns, es prioritzin, "per no afectar encara més el pagès".

Vilarrasa ha explicat que tenen una primera valoració poble per poble dels danys però vol esperar a dilluns per donar xifres oficials, "quan els tècnics vagin al camp per fer una valoració real". Tot i això, ja ha avançat que hi ha finques en què la collita ha quedat afectada en un 100%. Les collites més danyades són les de fruita de pinyol i de llavor, a més del blat de moro.Comentaris

envia el comentari