Catalunya Diari

La Generalitat multa un banc per tenir habitatges buits a Lleida

La Generalitat multa un banc per tenir habitatges buits a Lleida| Redacció - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

La Generalitat de Catalunya ha imposat una sanció a la promotora de Caixa de Terrassa, ara BBVA, per tenir habitatges protegits a Lleida desocupats. Així ho ha explicat la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs.


 
L'objectiu de l'acció és que diverses entitats bancàries i organismes duguin a termes accions efectives per ocupar els habitatges de protecció oficial que tenen buits. En aquest sentit, Borràs ha refermat el compromís del Govern amb l’aplicació de la Llei 24/2015 de 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. "El nostre objectiu és que cap família vegi vulnerat el seu dret a un habitatge digne” i que el desplegament de la llei s’està fent de manera coordinada amb el grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), amb el qual es preveu mantenir reunions de forma periòdica. “La nostra principal preocupació se centra en la mobilització dels habitatges desocupats per donar resposta als col·lectius més necessitats”, ha afirmat.
 
Per assolir aquest objectiu, la consellera ha destacat quatre actuacions prioritàries, que passen per començar a imposar sancions a les entitats financeres i organismes que mantinguin habitatge social desocupat; iniciar expedients de cessió temporal obligatòria d’habitatges; la modificació del reglament de la Mesa d’Emergències per adaptar-lo a la llei, i vetllar pel compliment del deure dels grans tenidors d’habitatges d’oferir lloguer social a les famílies vulnerables.
 
Pel que fa a les sancions, la consellera ha explicat que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) ha obert diligències per promocions d'habitatges de protecció oficial desocupats iniciades per Catalunya Caixa (ara BBVA) a la demarcació de Tarragona; ha imposat una sanció a la promotora de Caixa de Terrassa (ara BBVA) també per desocupació d’habitatges protegits a Lleida; i ha obert un expedient sancionador a l’IMPSOL (empresa pública dependent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona) per tenir habitatges desocupats a Rubí, Sant Adrià de Besòs i Sant Feliu de Llobregat.


Comentaris

envia el comentari