Catalunya Diari

La llum pujarà un 2,3% a partir del mes de gener

La llum pujarà un 2,3% a partir del mes de gener| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.comRajoy ha explicat que el Govern ha aprovat un reial decret llei amb un "mecanisme transitori" de fixació de preus en el mercat "només per al primer trimestre del 2014" i posteriorment el substituirà al segon trimestre per un altre "mecanisme definitiu" de subhastes, "en línia amb el suggerit per la CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència), en què ja treballa el Ministeri d'Indústria".

En el reial decret llei aprovat aquest divendres es recull una pujada del 1,4% per al cost de l'energia, al que s'ha de sumar l'increment del 0,9% corresponent a la part regulada, coneguda com peatges, que apareix recollit en una ordre ministerial que s'ha remès avui al regulador.

La suma dels dos components dóna com a resultat l'increment final del 2,3%, ha explicat Rajoy, qui ha lamentat que Espanya tingui la tercera electricitat més cara d'Europa. En aquest sentit, ha afegit: "Això és contrari a la competitivitat de les empreses i és dolent per a la creació d'ocupació al nostre país".

La CNMC havia proposat dues possibles alternatives a la subhasta invalidada de dijous passat, una d'elles consistent en un increment del 1,4% i una altra , del 2,9 %. El Govern ha optat finalment per la primera alternativa.


Comentaris

envia el comentari