Catalunya Diari

La pedregada de dissabte va afectar més de 1.200 hectàrees de fruita al sud del Segrià

La pedregada de dissabte va afectar més de 1.200 hectà rees de fruita al sud del Segrià | Text i fotos: ACN

La tempesta de la tarda del dissabte 4 de juny va tornar a afectar alguns municipis del Segrià, principalment de la zona sud. Va caure calamarsa barrejada amb aigua a Seròs, Massalcoreig i La Granja d'Escarp, i es va intensificar la tempesta al municipi d'Aitona, seguit de les zones més pròximes de Torres de Segre, Sarroca de Lleida i Torrebesses.

En total es van veure afectades 1.245 hectàrees de les quals 1.070 de fruita de pinyol i 175 de fruita de llavor, segons el Departament d'Agricultura. La tempesta es va produir entre les set de la tarda i les nou del vespre, amb pedres d'una mida d'entre 0,5 i 1 centímetre, i a la zona més afectada d'Aitona, on hi ha 360 hectàrees danyades, es va iniciar amb una precipitació de pedra seca que va ser a que va produir el major mal al cultiu.

El cultiu més afectat per aquesta tempesta, la tercera consecutiva a la mateixa zona en tres caps de setmana seguits, són els fruiters, les varietats més pròximes a la recol·lecció, així com peres i nectarines, més sensibles als cops. Els danys s'estimen entre el 20 i 50% en general i el 70 i 100% a les zones més afectades.

Després de castigar Aitona i el Segrià Sud, la tempesta es va desplaçar cap a la comarca de les Garrigues, afectant els municipis de Bellaguarda i la Granadella, però com que la pedra caure barrejada amb aigua, no se n'ha constatat una afectació significativa.


Comentaris
Joan
Cagon tot, dos duros que mos paguen per la fruita i al damunt tenim de aguantar aixo. Cagonteula quin hivern mos espera.

envia el comentari