Catalunya Diari

La previsió d'ocupació turística durant les festes de Nadal i Cap d'Any se situa al voltant del 75% al Pirineu de Lleida

La previsió d'ocupació turística durant les festes de Nadal i Cap d'Any se situa al voltant del 75% al Pirineu de Lleida| Text i fotografia: ACN

 

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una mitjana d'ocupació turística del 75% durant les festes de Nadal i Cap d'Any, en el període comprès del 26 de desembre fins al 4 de gener, a les zones turístiques de Lleida i de manera especial a les del Pirineu amb estacions d'esquí.

La millor ocupació es produirà per Cap d'Any, del 30 de desembre fins a l'1 de gener, quan s'arribarà pràcticament a penjar el cartell de complert a la major part d'establiments d'allotjament turístic de Pirineu. El Patronat estima que durant els 14 dies de festes es faran unes 190.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat, i que les estacions d'esquí vendran més de 200.000 forfets. Tots els complexos d'esquí del Pirineu de Lleida estan oberts per aquestes dates amb bona qualitat de neu, llevat de la mixta de Tavascan i la nòrdic de Virós-Vallferrera.
 
Si per Cap d'Any serà quan hi hauran més turistes al Pirineu, del 5 al 8 de gener, de cara a la festivitat de Reis, els percentatges seran inferiors a la mitjana, per sota del 50%, ja que moltes famílies volen passar aquestes dates als seus llocs d'origen. L'ocupació a l'entorn de les estacions d'esquí també podrà ser bona per aquestes dates tot i que el resultat final estarà molt condicionat per la meteorologia i l'estat de la neu als complexos.
 
D'altra banda, durant el primer tram del període vocacional, del dilluns 26, festivitat de Sant Esteve, fins al divendres 30, l'ocupació en el sector hoteler es situarà entre el 60 i el 70% de mitjana. 
 
Degut a com s'escauen enguany al calendari aquestes festes nadalenques, es produirà un altre tram bo d'ocupació turística entre el 2 i el 4 de gener, com a prolongació de la festa de Cap d'Any. En concret, en aquest període els establiments d'hoteleria a les zones del Pirineu amb estacions d'esquí tindran una ocupació que oscil·larà entre el 60 i el 70%; els establiments de turisme rural estaran per sobre del 70%; i els bungalous mantindran una ocupació alta que podria rondar el 90%.
 
A la Val d'Aran i segons les previsions de Torisme Val d'Aran, la primera setmana que va de Nadal fins a Cap d'Any el percentatge d'ocupació hotelera serà d'un 80% i s'arribarà a la plena ocupació per Cap d'Any. En canvi, les previsions amb vista a la segona setmana festiva, i d'acord amb les reserves fetes fins ara, el percentatge d'ocupació al conjunt de la vall estarà entre el 60 i el 70%, essent els establiments propers a l'estació d'esquí de Baqueira Beret els que tindran una millor ocupació.
 
Les perspectives als complexos d'esquí del Pirineu de Lleida també són bones, sobretot després que la nevada de la nit passada ha permès incrementar gruixos de neu entre 10 i 15 centímetres en algunes estacions. Gràcies a la bona gestió que han fet de la neu caiguda i a la producció de neu nova amb els 1.380 canons de nova generació, es podran mantenir unes bones condicions per a la pràctica de l'esquí, aprofitant les baixes temperatures d'aquests dies i el bon temps previst per aquest període festiu.
 
Diversos actes a les estacions per celebrar les festes
Les mateixes estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han organitzat diverses activitats per celebrar el Nadal, Cap d'Any i Reis. És el cas de Baqueira Beret, que ha programat per al dia de Nadal la visita del Pare Noel i pel dia 31 una baixada de torxes a la cota 1.800 seguida d'un gran castell de focs artificial, i a partir de les dotze de la nit una gran festa de Cap d'Any a les discoteques de l'estació. Diumenge 1 de gener se celebrarà un concert d'any nou.
 
Per la seva banda, al centre de Boí Taüll Resort s'ha organitzat també la visita de Pare Noel a les pistes de l'estació el 24 de desembre, i el 31 la festa de Cap d'Any. Pel 2 de gener hi ha programada una baixada de torxes enceses. Finalment el 5 de gener hi ha prevista la visita dels Reis Mags a l'estació. Els complexos d'Espot Esquí, Port Ainé, i Port del Comte han organitzat activitats per al dia de Reis. 
 
A banda de l'esquí, al Pirineu els turistes podran escollir entre una àmplia oferta d'activitats complementària que proposen un total de 80 empreses com poden ser els trineus arrossegats per gossos, el senderisme amb raquetes, el patinatge sobre gel, solàrium i motos de neu, entre d'altres especialitats.
 
Altres activitats que es duran a terme durant aquestes festes estan relacionades amb la celebració de diferents parcs de Nadal, concerts nadalencs i la representació dels tradicionals Pastorets a diverses localitats i capitals de comarca, com també l'escenificació de pessebres vivents.


Comentaris

envia el comentari