Catalunya Diari

La tempesta de dissabte a les comarques de Lleida malmet unes 4.000 hectàrees de pera

La tempesta de dissabte a les comarques de Lleida malmet unes 4.000 hectà rees de pera| ACN - Fotografia: Laura Biela

La tempesta de pluja, fort vent i pedra de dissabte a les comarques de Lleida va malmetre 3.941 hectàrees de pera, segons ha donat a conèixer aquest dilluns el Departament d'Agricultura, que també ha concretat que l'afectació mitjana és d'entre un 10% i un 30%, tot i que pot arribar al 50% en algun cas, com Benavent de Segrià, amb 80 hectàrees malmeses.

De les 3.941 hectàrees afectades, 800 corresponen al terme municipal de Lleida, mentre que Albatàrrec en va sumar 240, Torregrossa 210, Corbins 200 i Alcarràs, Aitona i Torres de Segre, 150 cadascuna. Tot i que majoritàriament la fruita més afectada va ser la pera -de més calibre i amb més valor comercial- en algun cas també es va malmetre nectarina.

La varietat més important, la Conference, encara està pendent de recol·lectar, mentre que altres, com la Llimonera, ja s'està recollint. Els danys van ser causats, sobretot, pel fort vent, que va fer caure fruits a terra i va tombar alguns arbres.

La tempesta de pluja, fort vent i pedra, en algun cas provinent de l'Aragó, va afectar la comarca del Segrià, el sud-est de la Noguera i algun municipi del Pla d'Urgell. Entre les sis de la tarda i les set del vespre, va anar ascendint des del sud del Segrià cap a la meitat nord d'aquesta, on va descarregar calamarsa barrejada amb aigua, destacant la zona de l'Horta de Lleida cap a Torre-Serona, Albatàrrec i Alguaire, on es van produir alguns danys per pedra, però d'una incidència baixa. La tempesta va continuar afectant diversos municipis del sud-est de la Noguera i el Pla d'Urgell.


Comentaris

envia el comentari