Catalunya Diari

La Val d'Aran tanca desembre amb un 80% d'ocupació

La Val d'Aran tanca desembre amb un 80% d'ocupació| Redacció - Fotografia: Torisme Val d'Aran

  La consellera de Turisme, Comerç i Consum del Conselh Generau d’Aran, Anna Díaz, manifesta que si bé aquest any s'han rebaixat lleugerament els nivells del 2011, el sector turístic a la Val es manté en una posició més que acceptable ja que els seus resultats continuen sent positius en nombre de clients, nits contractades i serveis sol·licitats. Segons Díaz, s'ha percebut un increment de visitants de segona residència que tornen a escollir la Val d’Aran per a passar les vacances de Nadal. Malgrat que és difícil comptabilitzar aquest sector, es calcula que l’Aran disposa de 28.000 places i les seves visites es tradueixen en una major demanda en els serveis de bars, restaurants i comerços. L'aplicació de la taxa turística no s'ha vist repercutida en el nombre de pernoctacions que es manté en una mitjana entre 2,6 i 3,8 dies.
 
D'altra banda, l'estació d'esquí de Baqueira Beret va registrar xifres records en venda de forfaits, especialment el dissabte amb 15.500 forfaits venuts, unes xifres que l’acosten als 16.000 forfaits, xifra record de l'estació. Els cinc aparcaments públics van estar al complet i l'aparcament privat de la urbanització de Ruda va suposar un recurs útil per als visitants.
 
De cara a Reis, els municipis es preparen per a altre cap de setmana positiu. S'han organitzat diferents esdeveniments, entre ells, les típiques cavalcades amb parcs infantils i gal·les de patinatge.


Comentaris

envia el comentari